Jante Oosting is de Vrouw van het Jaar 2023

Uit de 37 voorgedragen vrouwen heeft de jury 3 vrouwen genomineerd: Gea van Dijk, Hilde Huijgen en Jante Oosting. Jante is de Vrouw van het jaar 2023 geworden.

Lees meer over de prijsuitreiking.

Bekijk en lees meer over de genomineerden:

Gea van Dijk

Gea is een bekend gezicht in Dedemsvaart, want ze is al jaren mede-eigenaar van Multimedia The Read Shop in het dorp. Een ondernemende vrouw die naast de winkel ook Lokaal 12 is gestart. Waar ze bijeenkomsten en activiteiten organiseert.

Dedemsvaart gaat haar aan het hart. En ze is dan ook als vrijwilliger betrokken bij verschillende besturen en activiteiten in het dorp. De bekendste is het Strawberry Fields Festival waarvan ze mede-oprichter is. Dit jaar is de 4e editie. De kracht van Gea zit in het verbinden van mensen. Want samen krijg je veel voor elkaar.

Door haar grote netwerk lukt het haar om mooie dingen te bereiken voor Dedemsvaart, de inwoners en de omgeving. Een powervrouw dus die andere vrouwen uitdaagt om zich ook voor hun omgeving in te zetten.

Hilde Huijgen

Een bedrijf leiden met een vrouwelijke touch? Hilde bewijst dat het kan. Als directeur en mede-eigenaar bij Vechtstede Notarissen, leidt zij het kantoor met ruim 50 medewerkers met veel aandacht voor de mens achter de werknemer. Met oog voor persoonlijk lief en leed, een gezond werkklimaat, een gezonde omzet en met oog voor plezier.

Naast haar werk is Hilde ook maatschappelijk actief. Zo is ze onder andere vrijwilliger bij de tennisvereniging. En zit ze in het toezichthoudend bestuur van de vereniging van christelijke basisscholen in Vroomshoop.

Hilde laat zien dat je veel kan bereiken. Door te doen waar je goed in bent en dichtbij jezelf te blijven. Maar ook wat zij en alle vrouwen binnen haar kantoor doen: door elkaar aan te vullen en te versterken. Daarmee is ze ook een voorbeeld voor anderen.

Jante Oosting

Jante is medeoprichter en -eigenaar van Villa5 en Comcept Communicatie. Met deze ondernemingen timmert zij hard aan de weg in Noord- en Oost-Nederland. Ze is daarnaast ook maatschappelijk zeer betrokken en werkt als vrijwilliger met veel passie mee aan allerlei projecten en evenementen.

Zo is zij onder andere bestuurslid van hockeyvereniging GZG, zit zij in de organisatie van de Dirty Monkey Run in Gramsbergen en is ze lid van de Patiëntenraad van Saxenburgh Medisch Centrum. Ook was ze initiatiefnemer van de buurtmoestuin in Gramsbergen.

Jante heeft een echte no nonsense mentaliteit. Is energiek en laat haar mening duidelijk horen. Iets waar andere vrouwen en meiden een voorbeeld aan kunnen nemen. Hoe zij zich als vrouwelijke ondernemer en maatschappelijk inzet. Daarmee is ze echt een voorbeeld voor anderen.


Winnaressen Vrouw van het Jaar 2021 en 2020

We hebben de verkiezing vaker gehouden. Hieronder leest u meer over de winnaressen van vorige jaren.

Winnares 2021: Ineke van der Logt

Ineke van de Logt zet zich in voor de samenleving. Ze is een verbinder en laat dat elke dag zien. Ineke is voorganger in de kerk, voorzitter van het Diaconaal Platform en lid van de Participatieraad Hardenberg. In die rol geeft zij advies aan de gemeente over onderwerpen binnen het 'sociaal domein'.

Ze doet ook vrijwilligerswerk. Zo is ze taalcoach bij Vluchtelingenwerk, en regelt ze veel voor de Vrouwenbuurtkamer en de Eettafel. De Eettafel organiseert avonden waar vooral vrouwen met een migratie-achtergrond gerechten uit hun cultuur maken. Daarna schuiven mensen die uitgenodigd zijn aan, om deze vrouwen en elkaar beter te leren kennen. Zo laat Ineke zien dat vrouwen veel betekenis hebben. En is daarmee een voorbeeld van hoe vrouwen elkaar versterken.

Winnares 2020: Geralda Rohaan-Van de Kamp

Geralda Rohaan-Van de Kamp laat zien dat ook vrouwen kunnen werken in beroepen die vaak nog als ‘mannenberoep’ worden gezien. Als predikant van de Protestante Gemeente Bergentheim is zij een echte verbinder - iemand die goed kan luisteren. Zij combineert haar werk met de zorg voor een gezin met drie zonen. En zet zich daarnaast in voor veel andere activiteiten. Zo zit zij onder andere in de werkgroep 75 jaar bevrijding in Bergentheim.