Verordeningen en beleidsregels

De verordeningen en beleidsregels die wij maken, publiceren we op de website Overheid.nl. Met de link op deze pagina kunt u zoeken naar actuele verordeningen en beleidsregels.

Verordeningen zijn regels die wij opstellen waar onze inwoners zich aan moeten houden. Daarmee zorgen we voor een prettige en veilige samenleving. Een voorbeeld is de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Of de verordening voor de leges.

De beleidsregels zijn regels waar wij als gemeente ons aan moeten houden. Bijvoorbeeld bij het geven van vergunningen. In de beleidsregels staat hoe wij op bepaalde onderdelen onze taken moeten doen. En hoe wij in sommige gevallen van die regels kunnen afwijken.

Zoeken naar verordeningen en beleidsregels

Onze actuele verordeningen en beleidsregels publiceren wij op de website Overheid.nl. Via onderstaande link kunt u zoeken naar deze verordeningen en beleidsregels.

Let op!

  • Selecteer bij het zoeken eerst de gemeente Hardenberg.
  • Zorg ook dat u zoekt op de dag van vandaag.

Zoeken naar verordeningen en beleidsregels

Bekendmaken van verordeningen en beleidsregels

Voordat een verordeningen of een beleidsregel in werking treedt, maken we deze bekend in het elektronisch gemeenteblad. U kunt online zoeken naar de publicaties in dit elektronisch gemeenteblad.

Naar het elektronisch gemeenteblad

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.