Verloren en gevonden voorwerpen

Iets gevonden of verloren? Geef het door met het online contactformulier via onderstaande knop. Of bel ons: 14 0523. Geef daarbij een duidelijke omschrijving van wat u gevonden of verloren hebt. Als uw verloren voorwerp wordt gevonden, nemen we contact met u op.

Hebt u iets gevonden? Bewaar het voorwerp zelf voor de eigenaar. Meldt de eigenaar zich binnen 1 jaar? Dan geeft u het voorwerp terug aan de eigenaar. Doet de eigenaar dit niet? Dan bent u de nieuwe eigenaar van het voorwerp. U kunt het voorwerp ook afgeven op het gemeentehuis.

Wij zetten geen meldingen op de website verlorenofgevonden.nl. Wij krijgen van deze site ook geen meldingen.

Melden met DigiD

U kunt uw melding met DigiD doorgeven. Dan zijn een aantal van uw gegevens al ingevuld.

Reisdocument verloren?

Bent u uw paspoort of identiteitskaart kwijt? Of is uw reisdocument gestolen? Dan meldt u dat aan ons. U hoeft geen aangifte te doen bij de politie. Wij maken uw paspoort of identiteitskaart dan meteen ongeldig. Daarna vraagt u een nieuw reisdocument aan.

Verlies of diefstal reisdocument melden

Vindt u alsnog uw oude reisdocument? Lever dit dan in bij uw gemeente. Dit identiteitsbewijs is namelijk niet meer geldig. Verliest u uw paspoort in het buitenland? Doe dan daar aangifte bij de politie.

Rijbewijs verloren?

Bent u uw rijbewijs verloren, of is deze gestolen? U hoeft geen aangifte te doen bij de politie. U kunt de vermissing met uw DigiD melden op vermissingrijbewijsmelden.rdw.nl. Uw rijbewijs is dan meteen ongeldig.

Hebt u geen DigiD? Lever dan een verklaring van vermissing bij ons in. Hierna vraagt u bij ons een nieuw rijbewijs aan.

Identiteitsbewijs van iemand anders gevonden?

Dit mag u niet zelf bewaren. Breng het naar het gemeentehuis of stuur het op. Het postadres is: 

Gemeente Hardenberg
Betreft: Gevonden voorwerpen
Postbus 500
7770 BA Hardenberg

Fiets kwijt?

Onze Toezichthouders Veiligheid verwerken fout gestalde fietsen en fietswrakken die de gemeente of de politie in beslag namen. U betaalt € 25 om uw fout gestalde fiets terug te krijgen.

Fiets of fietswrak gevonden? Bel ons dan op 14 0523. We zorgen ervoor dat de fiets wordt opgehaald.

Vermiste en gevonden dieren

Bent u een dier kwijt? Of vindt u er 1? Neem dan contact op met Stichting Amivedi. Zij houden de vermiste en gevonden huisdieren bij op een lijst. Bel of mail met Stichting Amivedi: hardenberg@amivedi.com, of 088 006 46 53. Dit is de plaatselijke hulppost Hardenberg/Ommen.

U kunt een vermist of gevonden dier ook melden bij Dierenopvang De Koningen in Balkbrug. Bel dan met de DAR (Dutch Animal Resque) 06 57 37 73 65. De eigenaar van het gevonden huisdier betaalt de kosten voor het ophalen en opvangen.

Tijdens het broedseizoen vindt u jonge vogels op de grond. Ze worden dan nog door hun ouders verzorgd. Het is niet nodig de DAR te bellen.

Iets verloren in de trein of bus

Geef uw melding door bij de vervoerder:

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.