Uitstraling winkelgebied

De gemeente Hardenberg vindt het, net als u, belangrijk dat de winkelgebieden aantrekkelijk zijn voor bezoekers. Om te zorgen dat het straatbeeld aantrekkelijk blijft, zijn er regels voor uitstallingen, reclameobjecten, ramkraakbeveiligingen en terrassen.

Wilt u weten wat wel en niet is toegestaan? Dat kunt u lezen in de beleidsnota 'Uitstallingen, reclameobjecten, ramkraakbeveiliging en terrassen' (PDF, 564 kB). Deze nota ligt ook ter inzage bij de Publieksdienst in het gemeentehuis. De medewerkers van het loket kunnen uw vragen over deze regelgeving beantwoorden.

Terrassen
Voor het plaatsen van een terras op de openbare weg heeft u altijd een vergunning nodig. Als uw terras grenst aan de openbare weg en deze grens niet helemaal duidelijk is, heeft u ook een vergunning nodig. Terrassen mogen tussen 15 maart en 1 november geplaatst worden en moeten om 00.30 uur gesloten te zijn.

Uitstallingen, reclameborden en ramkraakbeveiliging
Als de geplaatste uitstallingen, reclameborden en ramkraakbeveiligingen binnen het beleid passen, hoeft u hiervoor geen vergunning aan te vragen.

Met vragen of voor het aanvragen van een vergunning, kunt u contact opnemen met de Publieksdienst via het telefoonnummer 14 0523.

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.