Regelingen

Als u het huis van uw dromen wilt bouwen of kopen, kan het zijn dat dit niet het juiste moment blijkt te zijn. Bijvoorbeeld omdat u uw huidige woning nog niet heeft verkocht, of omdat u niet voldoende kunt lenen.

In deze en andere gevallen kunt u mogelijk gebruik maken van één van de beschikbare regelingen om alsnog tot de aankoop van een kavel over te kunnen gaan. U kunt gebruik maken van één van onderstaande regelingen.

 • Tijdelijke verhuur
  De Leegstandswet biedt u als woningeigenaar de mogelijkheid om uw leegstaande woning die te koop staat tijdelijk te verhuren. Hiervoor kunt u bij de gemeente een vergunning aanvragen.

 • Kavelreserveringsregeling
  Als u interesse heeft in een beschikbare kavel, kunt u contact opnemen met het Woonteam van de gemeente Hardenberg om de mogelijkheden voor de betreffende kavel te bespreken. Vervolgens kunt u een kavel reserveren.

Documenten

Titel Type Grootte Download
Brochure regelingen PDF 1,007 KB Download (Brochure regelingen)

Handige links

Algemeen

 • Vereniging Eigen Huis over nieuwbouw
  Via de website van Vereniging Eigen Huis wordt u door het hele nieuwbouwproces heen geloodst. Van de oriëntatiefase tot na de oplevering.
 • Zelf een huis bouwen
  Een huis (laten) bouwen in plaats van een bestaand huis kopen heeft als grootste voordeel dat u weinig concessies hoeft te doen aan uw woonwensen. Bij nieuwbouw heeft u - in verschillende gradaties - de vrijheid alles zelf te bepalen. Hier vindt u alle informatie, ook over de kosten van een huis bouwen.

Financiën en regelingen

Woonteam

Hebt u interesse in een bouwkavel in de gemeente Hardenberg? Voor ondersteuning bij het aankoopproces kunt u terecht bij het Woonteam.