Waar kunt u parkeren?

Bezoekt u het centrum van Hardenberg? Dan kunt u uw auto parkeren op 1 van de parkeerterreinen, op een parkeerplaats aan de straat of in de parkeergarages. In het centrum betaalt u om uw auto te parkeren.

Als u Hardenberg binnenkomt, dan wijzen digitale borden u naar de dichtstbijzijnde parkeerterreinen en parkeergarages. Op de borden staat of er nog parkeerplekken achter de slagboom vrij zijn. De belangrijkste parkeerplekken zijn:

  • Parkeergarage Centrum/Gemeentehuis (Stephanuspark 1)
  • Parkeergarage Centrum/LOC (Parkweg 1)
  • Parkeerterrein Van Wevelinckhovenplein
  • Parkeerterrein Centrum/Theater (Gedempte Haven 8)

Bij deze parkeerplekken kunt u 24 uur per dag in- en uitrijden. U betaalt achteraf met contant geld, pin of een parkeerapp. In de parkeergarage Centrum/Gemeentehuis parkeert u de eerste drie uur gratis. Dat geldt ook in de parkeergarage Centrum/LOC op zaterdag.

Voor parkeren aan de straat betaalt u vooraf bij de parkeerautomaat. Of u betaalt achteraf via een parkeerapp. U kunt niet met contant geld betalen.

In het gebied rond het centrum mag u als bezoeker van het centrum uw auto niet parkeren. Hier mogen alleen de bewoners en hun bezoekers parkeren met een parkeervergunning.

Tarieven

Parkeren in het centrum Hardenberg kost overal € 1,15 per uur. U betaalt per minuut.

Uitzonderingen:

  • Parkeergarage Centrum/Gemeentehuis is de eerste 3 uur gratis. Dit geldt als u die drie uur aaneengesloten parkeert. Daarna betaalt u € 1,15 per uur. Een dagkaart kost € 5.
  • Parkeergarage Centrum/LOC is op zaterdag de eerste 3 uur gratis. Dit geldt als u die drie uur aaneengesloten parkeert. Daarna betaalt u € 1,15 per uur. Een dagkaart kost € 5. Verder betaalt u hier het normale tarief.

Gratis parkeren

In de parkeergarage Centrum/Gemeentehuis parkeert u de eerste drie uur gratis. Dat geldt ook in de parkeergarage Centrum/LOC op zaterdag. Daarna betaalt u € 1,15.

Bij de winkels aan de Europaweg en aan de Bruchterweg tussen de Europaweg en Burgemeester Schuitestraat is een Stop & Shopzone. Hier kunt u maximaal een half uur gratis parkeren met een blauwe parkeerschijf.

Wilt u langer en gratis parkeren? Parkeer dan uw auto parkeren bij de brandweerkazerne aan de Europaweg of op de daarvoor aangewezen parkeerplaatsen aan de Parkweg.

Kaart

U kunt op de afbeelding hieronder zien waar u kunt parkeren in Hardenberg. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.