Parkeren voor bedrijven en werknemers in en rond het centrum

Bedrijfsparkeervergunning
Als uw bedrijf gedurende openingstijden minstens vier keer per dag een auto moet gebruiken, de ritten moeilijk te plannen zijn, uw bedrijf geen parkeergelegenheid op eigen terrein heeft en er geen sprake is van het vervoeren van zware, grote of bederfelijke goederen, dan komt uw bedrijf in aanmerking voor een bedrijfsparkeervergunning.

Met een bedrijfsparkeervergunning mag u de auto in de betaalzone en vergunningenzone op parkeerterreinen of parkeerplaatsen langs de straat parkeren. Een bedrijfsparkeervergunning kost € 460 per jaar.

Parkeerabonnement voor bedrijven/werknemers of werknemersparkeervergunning
Als uw bedrijf minder dan vier keer per dag een auto moet gebruiken, kunt u een parkeerabonnement voor bedrijven/werknemers of een werknemersparkeervergunning kopen.
Parkeerabonnementen gelden uitsluitend in de parkeervoorzieningen Centrum/Gemeentehuis, Centrum/Theater of Centrum/LOC.

Een parkeerabonnement voor bedrijven/werknemers kost € 557 inclusief btw.
U kunt ook een werknemersparkeervergunning kopen. Deze geldt uitsluitend voor een combinatie van de parkeerterreinen zwembad/Oude Bosch (Troubadour).  Een werknemersparkeervergunning kost € 460 per jaar.

Tijdelijke parkeervergunning
Bedrijven en instanties die tijdelijk werkzaamheden moeten uitvoeren, kunnen een tijdelijke parkeervergunning aanvragen. Een tijdelijke vergunning geldt per week en wordt voor maximaal drie maanden verstrekt. De tijdelijke parkeervergunning kost € 5 per dag.

Aanvragen

U kunt uw aanvraag indienen door middel van onderstaand formulier. U kunt dit formulier digitaal opsturen door middel van het online contactformulier, of per post naar:

Gemeente Hardenberg
t.a.v. Publieksdienst
Postbus 500
7770 BA Hardenberg

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.