Reclame maken

In de gemeente Hardenberg heeft u diverse mogelijkheden om reclame te maken op gemeentegrond. U kunt daarvoor gebruik maken van onder meer reclameborden, lichtmasten, plakzuilen, sandwichborden of spandoeken. Voor het ophangen van reclame aan uw pand heeft u een omgevingsvergunning nodig.

Voor reclame voor uw bedrijf kunt u gebruik maken van een lichtmast. De sandwichborden zijn bestemd voor reclame voor evenementen, terwijl plakzuilen en spandoeken alleen mogen worden gebruikt voor ideƫle reclame-uitingen.

Reclameobjecten

In de beleidsnota 'Uitstallingen, reclameobjecten, ramkraakbeveiliging en terrassen' leest u meer over de regels voor de plaatsing van reclameobjecten. In enkele gevallen, zoals bijvoorbeeld bij een reclamebord of lichtreclame, is het noodzakelijk om hiervoor een vergunning aan te vragen via het Omgevingsloket Online.

Bij de toewijzing van een vergunning wordt onder meer rekening gehouden met de Welstandsnota.

Bij uw aanvraag van een omgevingsvergunning geeft u de volgende informatie door:

  • Reden voor plaatsing van de reclame.
  • Soort reclameobject.
  • Afmetingen van het reclameobject.
  • Locatie van het gewenste reclameobject.

Lichtmasten

U heeft de mogelijkheid om via verlichte lichtmasten reclame te maken. Dit zijn (verlichte) reclamebakken, die aan lantaarnpalen worden bevestigd.

Het Nationaal Publiciteits Bureau (NPB) in Haarlem heeft het exclusieve recht om lichtmastreclames te exploiteren in de gemeente Hardenberg. Meer informatie is op te vragen bij het NPB via het telefoonnummer 023 538 48 44.

Plakzuilen

In de gemeente Hardenberg zijn op verschillende locaties openbare plakzuilen geplaatst. De plakzuilen zijn niet bedoeld om handelsreclame op aan te brengen.

Sandwichborden

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om door middel van sandwichborden tijdelijke reclame te maken voor evenementen. De borden worden door Hoffman Outdoor Media geplaatst om lichtmasten. Meer informatie is op te vragen bij Hoffman Outdoor Media via het telefoonnummer 050 525 05 25.

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.