Reclame maken

In onze gemeente kunt u op verschillende manieren reclame maken op gemeentegrond. Bijvoorbeeld met reclameborden, lichtmasten, plakzuilen, sandwichborden of spandoeken. Voor het ophangen van reclame aan uw pand hebt u een omgevingsvergunning nodig.

Wilt u reclame maken voor uw bedrijf? Dan kunt u reclame maken aan een lichtmast. De sandwichborden zijn bestemd voor reclame voor evenementen. Plakzuilen en spandoeken gebruiken we alleen voor ideƫle reclame-uitingen.

Reclameobjecten

Benieuwd naar de regels voor het plaatsen van reclameobjecten? Die leest u in de beleidsnota 'Uitstallingen, reclameobjecten, ramkraakbeveiliging en terrassen'. Soms moet u een vergunnaing aanvragen via het Omgevingsloket Online. Dit geldt bijvoorbeeld voor een reclamebord en lichtreclame.

Of u de vergunning krijgt houdt onder andere af van de Welstandsnota.

Bij uw aanvraag van een omgevingsvergunning geeft u de volgende informatie door:

  • Reden voor plaatsing van de reclame.
  • Soort reclameobject.
  • Afmetingen van het reclameobject.
  • Locatie van het gewenste reclameobject.

Lichtmasten

U kunt in onze gemeente reclame maken op/aan verlichte lichtmasten. Dit zijn (verlichte) reclamebakken, die aan lantaarnpalen hangen.

Het Nationaal Publiciteits Bureau (NPB) in Haarlem is de enige aanbieder die lichtmastreclame mag verkopen en uitvoeren in de gemeente Hardenberg. Voor meer informatiie kunt u bellen met het NPB via het telefoonnummer 023 538 48 44.

Plakzuilen

In de gemeente Hardenberg zijn op verschillende locaties openbare plakzuilen geplaatst. De plakzuilen zijn niet bedoeld om handelsreclame op aan te brengen.

Sandwichborden

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om door middel van sandwichborden tijdelijke reclame te maken voor evenementen. De borden worden door Hoffman Outdoor Media geplaatst om lichtmasten. Meer informatie is op te vragen bij Hoffman Outdoor Media via het telefoonnummer 050 525 05 25.

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.