Schuldhulp personeel

Landelijk gezien heeft zo’n 62% van de werkgevers personeel met financiële problemen. Deze problemen kosten ook de werkgever uiteindelijk geld, bijvoorbeeld doordat personeel zich vaker ziek meldt. Worstelt u als ondernemer weleens met de vraag hoe u mensen met schulden of een krappe financiële situatie het beste kunt helpen? In de gemeente Hardenberg zijn er verschillende organisaties die u hierbij kunnen helpen.

Voor hulp en ondersteuning van uw personeel zijn de volgende organisaties beschikbaar (zie ook het verslag van de ondernemersbijeenkomst Week van het geld):

Raad & Recht | juridische en financiële vragen
Mw. Cora Stoevelaar
0523-273666
info@geld-vraag.nl
www.raadenrecht.nl

Humanitas | thuisadministratie
Mw. Francis Zoethout
06-35113691
info@geld-vraag.nl
www.humanitas.nl

Samen Doen | zorg, ondersteuning en overige vragen

Wijkteams
14 0523
samendoen@hardenberg.nl

Eurowijzer | onderdeel van raad & recht gericht op financiële vragen
mw. Cora Stoevelaar
0523-273666
info@geld-vraag.nl
www.eurowijzer.eu

Lees meer over hulporganisaties in de gemeente Hardenberg.

Wilt u als ondernemer in een vergadering of bijeenkomst aandacht aan het onderwerp besteden? Dan kunt u voor eventuele invulling contact opnemen met Mirjam Dunnewind via 14 0523. Ook voor overige vragen kunt u bij haar terecht.

Ontbijtbijeenkomst
Tijdens de week van het geld gaf de gemeente Hardenberg een ontbijtbijeenkomst voor ondernemers. De bijeenkomst ging over de impact van financiële problemen bij personeel. De ochtend wordt begeleid door Diede Bongertman, die met ‘KRAP – de prijs van armoede’, afstudeerde aan ArtEZ en een frisse blik heeft op het thema. Een verslag hierover vind je hieronder: