Informatie over verkeersregelaars recreatieondernemers

De Regeling Verkeersregelaars 2009 is vernieuwd. Wilt u verkeersregelaars inzetten op de openbare weg of rondom een evenement? Dan kunt u die zelf inhuren.

Voor de inzet van regelaars op gemeentelijke wegen is de gemeente de bevoegde instantie. Voor provinciale wegen is dat provincie Overijssel. Wilt u op privé-terrein verkeer verwijzen naar parkeerplaatsen? Dan kunt u parkeerwachters inzetten.

Inzetten van verkeersregelaars gaat niet via de gemeente

Wilt u een verkeersregelaar inzetten? Dan kunt u deze zelf inhuren via daarin gespecialiseerde organisaties. Als gemeente hebben we zelf geen verkeersregelaars in dienst. 

Waar moeten verkeersregelaars aan voldoen?

Voor verkeersregelaars gelden de volgende eisen:

  • Ze zijn 18 jaar of ouder.
  • Ze hebben een getuigschrift waarin staat dat ze geslaagd zijn voor het praktijkdeel. Dit getuigschrift mag niet ouder zijn dan 6 maanden.
  • Ze hebben een schriftelijke verklaring van de werkgever. Hier staat in dat de persoon beroepsmatig wordt ingezet als verkeersregelaar.
  • Ze hebben een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Verkeersregelaars die voldoen aan deze eisen krijgen van de gemeente een aanstellingspasje voor 5 jaar. Dit wordt geregeld door de organisatie waar u de verkeersregelaars inhuurt.

Meer informatie

Meer informatie kunt u vinden op de website van de Stichting Verkeersregelaars Nederland. De Regeling verkeersregelaars kunt u lezen op de website Overheid.nl.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.