Koopzondagen

Het college van B&W wil supermarkten in alle kernen de ruimte bieden om van april tot en met oktober en voorafgaand aan Kerst en oud & nieuw op zondag tussen 13.00 en 17.00 uur open te gaan. Voor alle overige winkels in de gemeente wil het college maximaal tien koopzondagen per jaar aanwijzen.

Om dit mogelijk te maken, stelt het college de gemeenteraad voor de winkeltijdenverordening te wijzigen. De gemeenteraad bespreekt dit voorstel in de oriënterende ronde van 12 februari en neemt op 26 februari een besluit.

Evaluatie proef
In 2018 is een proef met koopzondagen gehouden. Voor de evaluatie hiervan zijn gesprekken gevoerd met verschillende partijen, zoals winkeliers, ondernemersverenigingen, bewoners van winkelgebieden en kerkelijke instanties. Alle supermarkten en overige winkeliers kregen een uitnodiging voor het invullen van een enquête. Van deze mogelijkheid is veel gebruik gemaakt.

Uit de evaluatie blijkt dat er verschillend wordt gedacht over koopzondagen. Wel komt naar voren dat een gelijk speelveld voor kleine en grote kernen gewenst is. Supermarktondernemers in Hardenberg en Dedemsvaart geven aan dat zij het om en om openen van hun winkel op zondag met het oog op personeel, logistiek en marketing complex vinden.

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.