Aanjaagteam Detailhandel Centrum

Bent u op zoek naar commerciële ruimte in het centrum van Hardenberg of biedt u commerciële ruimte aan? Dan kunt u terecht bij het Aanjaagteam Detailhandel Centrum.

Het Aanjaagteam Detailhandel Centrum wil samen met ondernemers en pandeigenaren de aantrekkelijkheid van het centrum versterken. Dit doet het team door in een zo vroeg mogelijk stadium in te spelen op ontwikkelingen het winkelgebied van Hardenberg en door winkels of concepten te stimuleren om zich in het centrum van Hardenberg te vestigen.

Eerste aanspreekpunt

Het aanjaagteam Detailhandel Centrum is het eerste aanspreekpunt voor ondernemers die commerciële ruimte zoeken of aanbieden. Als verbindende factor brengt het team vraag en aanbod bij elkaar.

Daarnaast denkt het team graag mee over kansen en mogelijkheden in de winkelgebieden. Bijvoorbeeld over de tijdelijke invulling van panden als tijdelijke showroom voor online winkels of ZZP-ers of als tijdelijk atelier voor plaatselijke kunstenaars.

Voor wie?

Het aanjaagteam is er voor alle ondernemers: pandeigenaren, winkeliers, ZZP-ers of internetondernemers. Het team richt zich in eerste instantie op het centrum van Hardenberg, maar kan indien nodig ook worden ingezet in winkelgebieden in andere kernen in de gemeente Hardenberg.

Werkwijze

Het aanjaagteam bestaat uit:

  • Vertegenwoordigers van ondernemers uit het centrum van Hardenberg (Stichting Centrum Management/Handelsvereniging Stad Hardenberg)
  • Kamer van Koophandel Oost-Nederland
  • Ondernemersstartpunt
  • Gemeente Hardenberg

Het aanjaagteam opereert onafhankelijk en alle informatie die binnen het team besproken wordt, wordt vertrouwelijk behandeld. De rol van de gemeente Hardenberg in het team is vooral faciliterend, waarbij de gemeente meedenkt over kansen en mogelijkheden met betrekking tot vergunningen en procedures. In voorkomende gevallen doet het team een beroep op deskundigen.

Contact

Neem voor meer informatie of met een concrete vraag contact op met:

Remko Schlepers
E-mailadres: remko.schlepers@hardenberg.nl
Telefoonnummer: 0523 289 546

Cindy Elsman
E-mailadres: cindy.elsman@hardenberg.nl
Telefoonnummer 0523 289 556

Actieplan centrum Hardenberg

Op initiatief van Stichting Centrummanagement Stad Hardenberg (SCSH) en de gemeente Hardenberg is, samen met de Handelsvereniging Stad Hardenberg, Ondernemersstartpunt Hardenberg, de plaatselijke horeca, makelaars, Rabobank Vaart en Vechtstreek en de Kroonenberg Groep, het Actieplan centrum Hardenberg opgesteld.

Met dit plan moet het winkelgebied worden versterkt en toekomstbestendig worden gemaakt. Het streven is een centrum dat meer is dan een plek van alleen boodschappen doen. In 2020 wil het centrum van Hardenberg een plek zijn van winkelen, verrassen en langer verblijven: beleef & shop. In het actieplan staan ook voorstellen voor acties en maatregelen om dat doel te bereiken, verdeeld over vier thema's:

  • Compact centrum & leegstand
  • Centrumbeleving & marketing
  • Parkeren
  • Organisatie & samenwerking

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.