Zakje geluk voor startende ondernemers

Startende ondernemers die in de maand oktober zijn ingeschreven in de gemeente Hardenberg, krijgen een klein doosje geluk opgestuurd. Op deze manier wil de gemeente Hardenberg de ondernemers bedanken voor het starten van een eigen onderneming in de gemeente Hardenberg en actief informeren over de diensten en faciliteiten die de gemeente biedt.

De gemeente is trots op alle ondernemers die zich hier vestigen. De gemeente Hardenberg kent veel bedrijven en ondernemers. Zij zorgen letterlijk en figuurlijk voor bedrijvigheid in de gemeente en zijn belangrijk voor de economie.

Daarom stuurt de gemeente vanaf nu een zakje geluk naar starters. Aan de ene kant om de starters succes te wensen met hun nieuwe onderneming. En aan de andere kant om de starters te voorzien van relevante en belangrijke informatie. 

Startershuis Doen!
Voor het zakje geluk werkt de gemeente Hardenberg samen met het Startershuis DOEN! De startende ondernemers ontvangen naast het zakje geluk ook vanuit het Startershuis een mailing en/of belletje.

Het startershuis kan startende ondernemers en studenten optimale ondersteuning bieden, door regionale hulp vanuit bestaande ondernemers (coaches), ondersteuning via gemeentelijke en provinciale regelingen, samenwerking met de Kamer van Koophandel en de startersadviseur. 

Ondernemersklimaat
Een goede bereikbaarheid, onderlinge samenwerking met de gemeente als zakenpartner voor ondernemers en contact in de vorm van snel antwoord op uw vragen in duidelijke taal vormen samen de hoofdingrediënten voor het goede ondernemersklimaat in de gemeente. In de gemeente Hardenberg zitten zo'n 4200 bedrijven. Kennis delen, verbinden en innoveren zijn speerpunten van de gemeente Hardenberg.

Op lokaal niveau werkt de gemeente samen met Startershuis Doen! En het Ondernemershuis. Op regionaal niveau werkt acteert Hardenberg binnen de regio Zwolle, met initiatieven als Kennispoort regio Zwolle. En met Dutch Techzone werkt Hardenberg samen met Hoogeveen, Coevorden en Emmen aan de economische structuur en banen.

Bedrijventeam

Wilt u ondersteuning? Neem contact op met het Bedrijventeam van de gemeente Hardenberg. Bekijk de contactgegevens.

Mijn bedrijvenloket

Met Mijn bedrijvenloket van de gemeente Hardenberg of uw persoonlijke Berichtenbox kunt u uw zaken digitaal regelen.