SCHURTER Electronics BV Ondernemer van het jaar

Klik om te vergroten

Rien Grotenhuis is meer dan trots. De directeur van SCHURTER Electronics BV is uitgeroepen tot Ondernemer van het jaar 2018 van de gemeente Hardenberg en Ommen. SCHURTER Electronics, dat producent is van bedieningspanelen voor bijvoorbeeld koffieapparaten en medische apparatuur, liet Rollepaal BV en Move4Mobile achter zich. 

Grotenhuis kwam maandagavond zonder verwachtingen naar Attractiepark Slagharen, waar de ondernemersverkiezingen plaatsvonden. "Tot ik het podium opliep, wist ik niet hoe het ging verlopen. Maar de pitch ging gelukkig soepel."

Met zijn verhaal kreeg hij de sympathie van het aanwezige publiek, dat uiteindelijk de doorslag moest geven. "Echt super mooi, na al die jaren noeste arbeid. Het is echt de kroon op ons werk. Ik sta hier, maar het is de onderneming die gewonnen heeft. Ik ben beretrots."

Mooie waardering
Het winnende bedrijf is al jaren gevestigd aan De Nieuwe Haven in Hardenberg. Het begon vijftig jaar geleden als De Naamplaat en werd later Danielson. SCHURTER Electronics bleek het merendeel van de zaal niet te kennen.

"Dat gaat veranderen. Onze doelstelling voor het komende jaar is dat iedereen ons straks kent. Daarin hebben we vandaag een mooie stap gezet. De titel Ondernemer van het jaar kunnen we overal gebruiken om onze bekendheid een boost te geven. Daarnaast is de prijs ook een hele mooie waardering voor onze medewerkers", zegt de directeur.

Ambitie
De ambitie van SCHURTER, sinds vier jaar onderdeel van een Zwitsers technologiebedrijf, is wereldspeler worden vanuit Hardenberg. "Hardenberg en Nederland zijn dan wel klein, maar de bereikbaarheid met de wereld is goed. Het is een prima plek om onze ambitie waar te maken."

Starter van het jaar 2018 werd Stephanie Bruin van Shoes by Stef uit Ommen. De titel van Studentondernemer ging dit jaar naar Olivier’s Functionals uit Zwolle. 

Over de ondernemersverkiezingen

De jaarlijkse ondernemersverkiezing 2018 werden maandag 12 november gehouden in de Music Hall van Attractie- en vakantiepark Slagharen. De organisatie was dit jaar wederom in handen van Ondernemershuis van het Vechtdal, Startershuis DOEN! Vechtdal Projecten en Alfa-college Hardenberg.

Circa 230 bezoekers waren getuige van magische- verrassende en ondernemende optredens van studentondernemers, starters en ondernemers uit de regio Ommen en Hardenberg. De goed vertegenwoordigde jury had de schone taak om een keuze te maken uit parels ui de regio. Het publiek stemde mee. 

Het thema van dit jaar was DOEN en Verrassen. De organisatie stelde vooraf dat de bezoekers vooral vermaakt moesten worden. "Dat is goed gelukt", aldus Stendert de Vries. "Onder bezielende leiding van spreekstalmeester Sjoukje de Haan is er veel vermaak geweest. Het team van stuntman JP de Kam verraste het publiek met spectaculaire vuur- en trampoline acts en maakten de goochelaar en ballonvouwer de illusies compleet in een gezellige circussfeer."

Overzicht genomineerden

De genomineerden waren:

Student van het jaar 2018

  • Watchyouwant uit Hardenberg
  • OliviersFunctionals uit Zwolle
  • JH Production uit de Krim 

Starter van het jaar 2018

  • Carmann Car Care Group uit Balkbrug
  • Roger Roger uit Hardenberg
  • Shoes by Stef uit Ommen 

Ondernemer van het jaar 2018

  • Rollepaal B.V. uit Dedemsvaart
  • Move4Mobile B.V. uit Gramsbergen
  • SCHURTER Electronics B.V. uit Hardenberg

Bedrijventeam

Wilt u ondersteuning? Neem contact op met het Bedrijventeam van de gemeente Hardenberg. Bekijk de contactgegevens.

Mijn bedrijvenloket

Met Mijn bedrijvenloket van de gemeente Hardenberg of uw persoonlijke Berichtenbox kunt u uw zaken digitaal regelen.