Een kijkje achter de schermen van bedrijven

Het ondernemershuis Vechtdal heeft samen met de ondernemersverenigingen het afgelopen jaar drie Open Bedrijvendagen georganiseerd. Een kijkje achter de schermen bij bedrijven in de regio blijkt een ongekend succes. In totaal bezochten 5.000 bezoekers diverse bedrijven. Dit was dé kans om te zien welke mooie bedrijven in de regio Vechtdal gevestigd zijn en wat ze doen.

Begin dit jaar trapte Hardenberg af met een Open Bedrijvendag in maart. In april volgden Balkbrug en Dedemsvaart en in oktober werd in Ommen een Open Bedrijvendag georganiseerd.

"Bezoekers vinden het fijn om te zien wat er allemaal gebeurt, welke zaken er ontwikkeld worden en hoe bijvoorbeeld een productieproces werkt", aldus Stendert de Vries van het Ondernemershuis. 

Veel enthousiasme
"In alle kernen waar we afgelopen jaar het idee lanceerden, werd dit vrijwel meteen omarmd en flink samen opgetrokken. Vanuit allerlei sectoren en takken kwamen er initiatiefnemers op ons pad die zich hard hebben gemaakt voor een Open Bedrijvendag. Van geheel georganiseerde fietstochten, muziekbandjes tot vrachtwagens met de Open Bedrijvendaglogo's.  Alles werd uit de kast gehaald om bezoekers een leuke dag te bezorgen."

De Vries vervolgt: "De Open Bedrijvendag is zowel interessant voor mensen die op zoek zijn naar een (andere) baan, maar ook voor leerlingen die een studie moeten gaan kiezen. Bij veel bedrijven waren ook openstaande vacatures. Daarnaast zagen we ook veel familieleden van werknemers, die het leuk vonden om eens te zien waar iemand werkt. Kortom, de open bedrijvendagen zijn voor alle kernen een enorme promotie geweest, waarbij mooie afspraken zijn gemaakt, enthousiaste reacties zijn ontvangen en zakelijk deals gemaakt."

Bedrijventeam

Wilt u ondersteuning? Neem contact op met het Bedrijventeam van de gemeente Hardenberg. Bekijk de contactgegevens.

Mijn bedrijvenloket

Met Mijn bedrijvenloket van de gemeente Hardenberg of uw persoonlijke Berichtenbox kunt u uw zaken digitaal regelen.