Bezoek aan Travelbags afsluiter bedrijventour

Travelbags in Hardenberg heeft vrijdag 8 maart gedeputeerde Eddy van Hijum ontvangen. In het kader van zijn bedrijventour ging Van Hijum in gesprek met de ondernemer om te horen wat er speelt. Het bezoek vormde het slot van de Bedrijventour waar provincie Overijssel in 2018 mee is begonnen.

Travelbags is een familiebedrijf in het centrum van Hardenberg. Het bedrijf is uitgegroeid tot de grootste online koffer- en tassenspecialist van Nederland en Belgiƫ. Naast de winkel in Hardenberg zijn nog twee fysieke winkels in Zwolle en Groningen. Het distributiecentrum is in Hardenberg gevestigd.

Travelbags biedt meer dan 15.000 artikelen aan en heeft zo'n dertig medewerkers. Travelbags focust met name op groei in de online-markt en wil het concept uitrollen naar omliggende landen. Duitsland is interessant met het distributiecentrum (Hardenberg) dichtbij de grens. Via Amazon is men actief in Engeland en Duitsland. Travelbags is deelnemer van het e-commerce cluster in de regio Zwolle. Dit cluster werkt aan een goede aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven, en de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. 

Bedrijventour Provincie
Het bezoek aan Travelbags was het laatste bezoek in het kader van de Bedrijventour. Tijdens deze Bedrijventour, de opvolger van de MKB tour uit 2017, bezocht Eddy van Hijum samen met de wethouders Economie in totaal dertien Overijsselse ondernemingen.

"De focus lag bij deze tour op MKB-bedrijven die snel groeiend zijn of een prijs hebben gewonnen, op nieuwe bedrijven die zich hier hebben gevestigd en op grote ondernemingen", aldus gedeputeerde Eddy van Hijum.

"Ik heb genoten van de bedrijfsbezoeken. Dit zijn allemaal Overijsselse topondernemers die zich elke dag inzetten om hun bedrijf verder te laten groeien. Geweldig om daar achter de schermen te mogen kijken en te horen waar ze mee bezig zijn. De gesprekken leveren waardevolle input op. Die benutten wij om ons beleid verder te verbeteren en te werken aan een nog ondernemersvriendelijker Overijssel!"

Bedrijventeam

Wilt u ondersteuning? Neem contact op met het Bedrijventeam van de gemeente Hardenberg. Bekijk de contactgegevens.

Mijn bedrijvenloket

Met Mijn bedrijvenloket van de gemeente Hardenberg of uw persoonlijke Berichtenbox kunt u uw zaken digitaal regelen.