Dutch TechZone lanceert ‘Hallo Stage’ app

De innovatieve app 'Hallo Stage' is dé moderne manier om een stage aan te bieden of te vinden en staat op dit moment live. Ondernemers, instellingen en bedrijven in het gebied van de Dutch TechZone (gemeenten Emmen, Hoogeveen, Coevorden en Hardenberg) kunnen hun filmpjes met aanbiedingen voor stageplaatsen uploaden.

Na de zomervakantie kunnen MBO- en HBO- studenten uit het gebied met behulp van deze app filmpjes bekijken en gerichter zoeken naar een geschikte stageplaats.

Hallo Stage is een app voor alle gangbare smartphones, ontwikkeld op initiatief van de ondernemersorganisatie VPB Emmen, met steun van de Dutch TechZone en de verschillende ondernemersverenigingen in het gebied.

Videosolliciteren
De vraag om deze app te maken, kwam vooral uit het bedrijfsleven. Bedrijven gaven aan niet alleen een probleem te hebben met het werven van personeel, maar ook van stagiaires. Maar hoe kom je als bedrijf in contact met deze YouTube-generatie? Het idee voor het presenteren en solliciteren via een filmpje (videosolliciteren) was geboren!

Het resultaat is een app waar zowel bedrijven als studenten door middel van een filmpje, een profiel kunnen aanmaken en met elkaar tot een match kunnen komen. De Hallo Stage app is gebaseerd op drie social mediakanalen: YouTube (het communiceren met bewegende beelden), Twitter (kort en bondig) en Tinder (matchmaking).

Match
In de app en op de bijbehorende website Hallo Stage presenteren bedrijven zich via een filmpje: wie zijn we, welke stageplaatsen hebben we en naar wie zijn we op zoek? Studenten maken vervolgens een profiel aan en laten weten welke opleiding zij doen, welke richting en welk jaar. Studenten kunnen dan zoeken tussen de stageplaatsen.

Geven de studenten een bedrijf een like, dan ziet het bedrijf dat. Geeft het bedrijf de student een like terug, dan is er een match en ontvangen ze elkaars contactgegevens en kan een echte kennismaking worden georganiseerd.

Bedrijventeam

Wilt u ondersteuning? Neem contact op met het Bedrijventeam van de gemeente Hardenberg. Bekijk de contactgegevens.

Mijn bedrijvenloket

Met Mijn bedrijvenloket van de gemeente Hardenberg of uw persoonlijke Berichtenbox kunt u uw zaken digitaal regelen.