Hardenbergse Uitdaging slaat brug tussen bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties

Het gaat goed met de Hardenbergse Uitdaging. Het ondernemersnetwerk is een aantal jaren geleden in het leven geroepen om verbindingen tot stand te brengen tussen het lokale bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Henny Zomer uit Raalte is sinds vorig jaar als aanjager betrokken bij de Hardenbergse Uitdaging. Inmiddels weten steeds meer mensen de weg naar de Uitdaging te vinden.

De Hardenbergse Uitdaging is eigenlijk een soort bemiddelingsbureau in vraag en aanbod van materialen (spullen), middelen en menskracht (extra handjes, creativiteit en kennis). “De gedachte erachter is dat afgeschreven spullen uit het bedrijfsleven prima een tweede leven kunnen krijgen in het maatschappelijke leven. Denk aan meubilair, computers of kantoorartikelen”, vertelt Henny.

Samen met de matchgroep, bestaande uit ondernemers uit de gemeente Hardenberg, beoordeelt zij de hulpvragen van maatschappelijke organisaties. Vervolgens zoeken zij samen in een groot netwerk naar één of meerdere bedrijven die het gevraagde ter beschikking willen en kunnen stellen. “Het initiatief daagt bedrijven uit om hun betrokkenheid bij de Hardenbergse samenleving te tonen. Dat levert verrassende verbindingen op waarmee we met elkaar de samenleving in de gemeente Hardenberg een stukje mooier kunnen maken.”

De Hardenbergse Uitdaging is altijd op zoek naar bedrijven die zich willen verbinden aan het initiatief. “Je kunt lid worden van de matchgroep, maar ook founder of vriend worden. Ook zoeken we mensen die hun kennis willen delen én we hopen natuurlijk de Hardenbergse Uitdaging een logische plek wordt voor lokale bedrijven wanneer zij materialen hebben staan die ze zelf niet meer gebruiken.”

Wilt u meer weten? Kijk dan op www.hardenbergseuitdaging.nl.

Bedrijventeam

Wilt u ondersteuning? Neem contact op met het Bedrijventeam van de gemeente Hardenberg. Bekijk de contactgegevens.

Mijn bedrijvenloket

Met Mijn bedrijvenloket van de gemeente Hardenberg of uw persoonlijke Berichtenbox kunt u uw zaken digitaal regelen.