20 ondernemers lezen kinderen voor over circulariteit

Ondernemers uit de gemeente Hardenberg willen jongeren kennis laten maken met de circulaire economie. Dit doen zij onder andere door tijdens de week van de circulaire economie het boekje ‘Beer Tad houdt het langer vol’ voor te lezen op bassischolen. Het boekje is kindvriendelijk geschreven met verhelderende plaatjes en maakt kinderen en hun ouders duidelijk wat de circulaire economie voor hun leven betekent.

In een circulaire economie worden nieuwe producten gemaakt van al eerder gebruikte grondstoffen. Hierbij wordt alleen groene energie gebruikt. Circulair ondernemen biedt kansen. Het betekent een nieuwe manier van werken waarbij de nadruk ligt op het voorkomen van afval en verspilling. De gehele levensduur van een product staat centraal. Dat betekent niet alleen nadenken over wat u ermee doet nadat het product is afgeschreven, maar ook over hoe u een product kunt ontwerpen waarvan de grondstoffen steeds opnieuw kunnen worden gebruikt zonder verlies van kwaliteit.

Energieneutraal en circulaire economie
Binnen de gemeente Hardenberg is een groot aantal partijen actief met de totstandkoming van de Nieuwe Economie: een samenleving die onder meer energieneutraal en circulair is. Kenniscentrum Hibertad, Vechtdal Projecten, Hogeschool Windesheim, gemeente Hardenberg en ondernemers werken samen om de Nieuwe Economie vorm te geven. De initiatiefnemers hopen dat de jeugd op een andere manier leert omgaan met het klimaat, de beperktheid van grondstoffen en de energie in de eigen omgeving.

Bedrijventeam

Wilt u ondersteuning? Neem contact op met het Bedrijventeam van de gemeente Hardenberg. Bekijk de contactgegevens.

Mijn bedrijvenloket

Met Mijn bedrijvenloket van de gemeente Hardenberg of uw persoonlijke Berichtenbox kunt u uw zaken digitaal regelen.