Wij dagen onze inwoners uit: 'Tegel eruit, plant erin!' tijdens het NK Tegelwippen 2023

Wij doen dit jaar mee aan het Nederlands Kampioenschap (NK) Tegelwippen. In deze landelijke wedstrijd strijden gemeentes tegen elkaar om de meeste tegels te vervangen door groen (denk aan planten, bloemen, enzovoort). U kunt meedoen met uw eigen tuin!

Zo werkt het

Dit jaar is het NK Tegelwippen van maart tot en met oktober. Verschillende gemeenten gaan de strijd aan om het grootste aantal tegels uit tuinen te halen. Inwoners mogen op 3 datums hun tuintegels en straatstenen gratis inleveren bij ons op:

  • zaterdag 15 april van 09.00-12.00 uur (gemeentewerf Hardenberg);
  • zaterdag 6 mei van 09.00-12.00 uur (gemeentewerf Dedemsvaart);
  • zaterdag 2 september van 09.00-12.00 uur (gemeentewerf Hardenberg);

In ruil voor het inleveren van de stenen ontvangt u een plantje! "Tegel eruit, plant erin". U moet zich hiervoor aanmelden met het aanmeldformulier.

Hier doen we het voor

Het weer wordt steeds extremer. Hogere temperaturen, droogte, veel regen, en overstromingen. Door tegels te vervangen voor groen verlagen we hittestress. “Het is daarom belangrijk dat we onze omgeving en ons gedrag zo aanpassen dat we de gevolgen van extreem weer beter kunnen opvangen”, zegt wethouder Alwin te Rietstap. “Een groenere omgeving helpt om beter met extreem weer om te gaan. De gemeenteraad van Hardenberg heeft extra geld beschikbaar om de komende jaren de gemeente te vergroenen. Met het NK Tegelwippen laten we zien dat iedereen iets kan doen. Samen maken we het verschil.”

Helpt u mee?

Dus: helpt u ook mee aan een groenere omgeving? Schrijft u zich dan nu in voor het NK Tegelwippen. Samen maken we onze gemeente groener, én gezonder!

Naar de pagina ‘Nederlands Kampioenschap Tegelwippen 2023’

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.