Warmteverliezen in beeld met de warmtecamera

Er verdwijnt warmte in de woning via kieren, gaten en slechte isolatie. Teveel warmteverlies betekent een hoge energierekening of een koud huis. De verliezen worden zichtbaar gemaakt met behulp van een warmtebeeldcamera. U kunt een warmtebeeld van uw woning en bijhorend advies gratis aanvragen bij onze Energiecoaches.

Op deze foto is goed te zien dat het linker huis veel warmte verliest (er is veel rood te zien). Het rechterhuis heeft spouwmuurisolatie en verliest daardoor minder warmte. Het glas isoleert bij beide huizen matig/slecht.

Een 2-onder-1-kap woning. Op deze foto is goed te zien dat het rechter huis warmte verliest via het glas. Het linker huis heeft glas vernieuwd. Dit glas is duidelijk kouder er blijft dus meer warmte binnen. Het rode strookje bovenin is een ventilatierooster waar warmte ontsnapt.

Wat ziet u op de warmtebeelden bij dit artikel?

De kleuren geven een temperatuur aan. Donkerblauw is koud, rood-wit warm. Hoe meer blauw hoe beter en rood/wit betekent warmteverlies.

Aanvraag van een warmtebeeld

Na het maken van warmtebeeld foto’s van uw woning legt de Energiecoach u uit wat er precies op te zien is. Hij/zij geeft hierna ook advies over verbeteringen. Vul het formulier in op: www.hardenberg.nl/energiecoach. En geef in de opmerkingen aan dat u een warmtebeeld wilt. Of bel De Koppel op 0523 273 388.

Het advies en een warmtebeeld zijn gratis! Houd er rekening mee dat er een wachtlijst kan ontstaan door beperkte beschikbaarheid van camera’s of dat het weer niet geschikt is. U kunt ook een advies van een energiecoach aanvragen zonder warmtebeeld. Dat kan via bovenstaande website en telefoonnummer.

Voor het maken van goede foto’s moet het weer geschikt zijn. Hierbij letten wij op een temperatuurverschil tussen binnen en buiten van 15 graden. Ook mag de zon niet schijnen.

Tochtstrippen plaatsen

Kijk ieder jaar of de tochtstrippen in uw woning nog goed zijn. Tochtstrippen voorkomen kieren. Milieucentraal berekende dat het dichtmaken van alle kieren in een gemiddelde hoekwoning ongeveer 70 kubieke meter gas per jaar scheelt. Dat komt neer op een besparing van € 90 ieder jaar. Kunt u zelf geen tochtstrippen plaatsen? Het Energieklusteam kan u helpen.

Kijk voor meer informatie op www.destuw.nl/energieklusteam of bel Hein Dekker bel: 06 39 49 34 61.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.