Vrije kavels en nieuwe woningen in Kloosterhaar en Lutten

In woongebieden De Meerstal II in Kloosterhaar en De Wieken II in Lutten komen nieuwe woningen. De plannen voor de bouw van 19 woningen in De Meerstal II en 28 woningen in De Wieken II liggen ter inzage. Voor een deel van deze woningen geven we vrije kavels uit. Loopt alles volgens planning? Dan kan de bouw van de woningen begin 2024 starten.

In Kloosterhaar en Lutten zijn de afgelopen jaren nieuwe woningen gebouwd. In Kloosterhaar is gebouwd in De Meerstal II. In Lutten is gebouwd in De Wieken II. Voor deze woningbouwplannen is al een bestemmingsplan gemaakt. Bijna alle kavels en woningen in de eerste fases van deze gebieden zijn verkocht of in optie. Of de woningen worden gebouwd. Daarom hebben we de plannen voor de volgende fases van de woongebieden uitgewerkt. Dat is gebeurd in overleg met de Plaatselijk Belangen. In het uitgewerkte plan staat hoeveel en welk type woningen gebouwd worden.

In de tweede fase van De Meerstal II komen 19 nieuwe woningen

In fase 2 van De Meerstal komen 19 energiezuinige woningen. Het gaat om:

  • 2 vrijstaande woningen
  • 8 twee-onder-een-kapwoningen
  • 4 duplexwoningen (gebouw)
  • 5 rijwoningen

Voor de bouw van de vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen geeft de gemeente vrije kavels uit. Een ontwikkelaar bouwt de duplexwoningen en rijwoningen.

Bekijk meer informatie

28 woningen in fase 2 van De Wieken II

In fase 2 van De Wieken II komen 28 energiezuinige woningen. Het gaat om:

  • 6 vrijstaande woningen
  • 10 twee-onder-een-kapwoningen
  • 6 rijwoningen (koop)
  • 6 rijwoningen (sociale huur)

Voor de bouw van de vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen geeft de gemeente vrije kavels uit. Een ontwikkelaar en de woningcorporatie bouwen de rijwoningen.

Bekijk meer informatie

We verwachten dat we na de zomer vrije kavels uitgeven

Het ontwerp van de plannen ligt vanaf donderdag 2 maart tot donderdag 13 april 2023 ter inzage. In deze periode kunnen belanghebbenden reageren op het plan. Daarna verwerken we de reacties. En stelt het college van B&W het plan vast. Na de zomervakantie maakt de gemeente de kavels bouwrijp. En start ook de inschrijving voor een vrije kavel. De verwachting is dat er begin 2024 gebouwd kan worden in fase 2 van De Meerstal II en De Wieken II.

Meer informatie staat op www.hardenberg.nl/kavels

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.