Uitnodiging landbouwcafé en première documentaire ‘De druppel die de melkbus heeft doen overlopen’

De landbouw is belangrijk voor de economie van Hardenberg. De gemeente is trots op de boeren. En wil de landbouw maximaal de ruimte geven binnen gemeentelijk beleid. Zowel gangbare boeren, als boeren die op of rond hun bedrijf innoveren. Milou Schlepers uit Schuinesloot maakte als afstudeerproject een documentaire over de agrarische sector in onze regio. De documentaire ‘De druppel die de melkbus heeft doen overlopen’ gaat tijdens het Landbouwcafé op 9 november in Theater de Voorveghter première. Ben of voel je je betrokken bij de landbouw? Of heb je interesse in dit onderwerp? Dan kun je erbij zijn.

De druppel die de melkbus heeft doen overlopen

Verschillende melkveehouders vertellen in de documentaire hoe zij hun bedrijf inrichten, hoe zij verbeteringen doorvoeren en hun werk met passie doen. Ook is er aandacht voor het imago van de sector. Volgens Milou hebben veel mensen geen goed beeld van de agrarische sector. Wat kun je als ondernemer hier zelf aan doen? En met wie kun je dan samenwerken? Deze vragen stelt Milou in de documentaire aan de melkveehouders.

Landbouwcafé

Tijdens het Landbouwcafé op woensdag 9 november in Theater de Voorveghter in Hardenberg gaat de documentaire in première. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Na de documentaire is er een gesprek over het onderwerp. Wat zijn de eerste reacties en wat vinden we van wat we gezien hebben? We sluiten het Landbouwcafé af met een hapje en drankje.

Aanmelden

Aanmelden voor het Landbouwcafé kan tot en met 5 november via www.hardenberg.nl/melkbus.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.