TenneT inspecteert hoogspanningsnet Noord Nederland met helikopter

Hoogspanningsnetbeheerder TenneT gaat binnenkort delen van het hoogspanningsnet in Noord Nederland in beeld brengen met een helikopter. In onze gemeente worden de verbinding bij Dedemsvaart en de verbinding van Hoogeveen naar Hardenberg in beeld gebracht.

Siemens Energy voert de werkzaamheden voor TenneT uit. Tijdens de vlucht maakt de helikopter luchtfoto’s en scans van hoogspanningsverbindingen. Dat gebeurt met speciale camera’s en sensors.

De planning

De werkzaamheden staan gepland voor de week van maandag 25 tot en met vrijdag 29 september. Kan het niet doorgaan door de weersomstandigheden? Dan worden deze verplaatst naar de week van maandag 2 tot en met vrijdag 6 oktober.

Waarom gebeurt dit?

TenneT gaat de kwaliteit van het hoogspanningsnet beoordelen. De informatie uit deze werkzaamheden wordt gebruikt voor het beheer en onderhoud van de hoogspanningsverbindingen en de directe omgeving.

Zo zal de helikopter vliegen

Tennet wil de hoogspanningsverbindingen goed in kaart brengen. Daarom vliegt de helikopter:

  • langs beide kanten van de hoogspanningsverbinding.
  • met een snelheid van 25 kilometer per uur.
  • op ongeveer 40 tot 50 meter hoogte.

Dat is een stuk lager en trager dan normaal voor een helikopter. Daardoor is deze kort hoorbaar in de directe omgeving.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.