Stem tot en met 5 maart op de Vrouw van het Jaar 2023 gemeente Hardenberg verkiezing

Voor de 3e keer organiseert de gemeente Hardenberg de verkiezing Vrouw van het Jaar. De gemeente ondersteunt hiermee het belang van Internationale Vrouwendag. Met de verkiezing zet de gemeente vrouwen in de schijnwerpers die een rolmodel zijn vanwege hun werk of hun maatschappelijke inzet. Kortom: vrouwen die anderen inspireren en motiveren.

Uit de 37 kandidaten die zijn aangemeld, heeft de jury 3 vrouwen genomineerd: Gea van Dijk, Hilde Huijgen en Jante Oosting. Iedereen kan tot en met 5 maart stemmen op een van deze vrouwen via www.hardenberg.nl/vvhj. Op 8 maart wordt de Vrouw van het Jaar 2023 bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond in De Gashouder in Dedemsvaart.

Vrouwen verbinden

Wethouder Linda Verschuur: “In 2022 sloegen we de verkiezing over. Maar dit jaar zetten we inspirerende vrouwen weer in de schijnwerpers. Want voor andere vrouwen en meiden is het belangrijk dat zij zien waar vrouwen toe in staat zijn. Vooral als je die voorbeelden niet direct in je omgeving hebt. De verkiezing is dan ook vooral bedoeld om hier op een positieve manier aandacht voor te vragen. We hopen op veel stemmen op de 3 genomineerden en veel publiek bij de feestelijke en inspirerende avond op 8 maart.”

Stemmen kan tot en met 5 maart

Op de website staan portretten van de 3 kandidaten. Inwoners kunnen hun stem uitbrengen op 1 van deze vrouwen. De stemmen van inwoners en de stemmen van de jury bepalen samen wie Vrouw van het Jaar wordt. De jury bestaat uit: Ineke van der Logt (Vrouw van het Jaar 2021), wethouder Linda Verschuur, fractievoorzitters gemeenteraad Simone Hof, Elma Soeten en Annie Kelder, gemeentesecretaris Ida Oostmeijer en communicatieadviseur Odette Anbergen.

Feestelijke uitreiking op 8 maart in De Gashouder tijdens Internationale Vrouwendag

Tijdens een feestelijke en inspirerende avond maken we de Vrouw van het Jaar bekend. Naast de verkiezing is er een interessant programma met vrouwelijke sprekers. Zo vertelt cardioloog José Drost Saxenburgh Medisch Centrum over het vrouwenhart. En brandweervrouw Gine Olde Egberink geeft een inkijkje in haar vrijwilligerswerk bij de post Slagharen. Daarnaast is er muziek van troubadour en muzikant Dorothee Spijker.

Ga naar de pagina om te stemmen

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.