Regio Hardenberg krijgt nieuw ondernemersplatform

Ondernemers in de gemeente Hardenberg kunnen vanaf 2024 terecht bij het platform Ondernemen in Hardenberg. Het platform begeleidt en ontzorgt ondernemers die zich toekomstgericht willen ontwikkelen op een laagdrempelige manier. De gemeente Hardenberg ondersteunt het platform met een financiële bijdrage. Het platform is een aanvulling op de dienstverlening aan ondernemers in de gemeente Hardenberg.

Het nieuwe platform Ondernemen in Hardenberg richt zich op mkb-ondernemers en startende (zelfstandige) ondernemers die zich toekomstgericht willen ontwikkelen naar werkgever of willen groeien. Deze ondernemers doen vaak alles nog zelf. Ze richten zich volledig op hun onderneming. Ze willen ook innoveren, digitaliseren en verduurzamen. Maar ze hebben ook te maken met stijgende kosten en een tekort aan personeel. Ook hebben ze vaak niet de kennis, capaciteit of middelen om met de uitdagingen aan de slag te gaan.

Het platform adviseert, vertegenwoordigt en ontwikkelt

Het platform Ondernemen in Hardenberg richt zich op de thema’s digitaal en innovatief, mensen vinden en binden, en duurzaamheid in brede zin. Het platform wil de ondernemers op een laagdrempelige manier begeleiden en ontzorgen. Met een adviesfunctie voor ondernemers met vragen over bijvoorbeeld duurzaamheid, digitalisering of goed werkgeverschap. Het platform kan ook de brug zijn naar regionale instellingen zoals Kennispoort, Novel-T of IBDO. Ook vertegenwoordigt het platform de ondernemers in (regionale) netwerken en samenwerkingsverbanden.

Verder wil het platform een Ondernemers Academy aanbieden voor ondernemers die hun kennis en vaardigheden op het gebied van ondernemen willen ontwikkelen.

Investeren in de dienstverlening aan ondernemers

De gemeente Hardenberg ziet ondernemers als de motor van de economie. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan groei en bloei van de gemeente. En daarmee aan de brede welvaart. De gemeente Hardenberg wil ondernemers een krachtig ondernemersklimaat bieden. En ziet het platform Ondernemen in Hardenberg als een belangrijke aanvulling op de dienstverlening aan ondernemers.

Door het stoppen van het Ondernemershuis voor het Vechtdal was er behoefte aan een nieuwe plek waar ondernemers terecht kunnen met hun vragen over ondernemerschap. Daarom dacht de gemeente mee over een nieuw platform. Ook ondernemers dachten mee. Zij konden aangeven waar hun behoefte ligt.

De gemeente Hardenberg ondersteunt het platform met een bijdrage van 150.000 euro in 2024. Het platform wordt in de komende maanden verder opgezet.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.