Orange the World in de Gemeente Hardenberg

Van 25 november tot 10 december is het Orange the World. Het thema in Nederland is dit jaar ‘veilig, overal en altijd’.

Geweld tegen vrouwen en meisjes vindt plaats op allerlei plaatsen. Op straat, bij het uitgaan, op het werk, op de sportclub, op het internet. Maar ook in het openbaar vervoer, in het onderwijs, achter de voordeur. En op alle andere plekken waar mannen en vrouwen, jongens en meisjes elkaar ontmoeten. Dat gaat van seksuele intimidatie tot femicide.

Wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen hebben de Verenigde Naties de campagne Orange the World in het leven geroepen. Meer dan 100 landen doen mee.

De campagne begint op de ‘Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen’. En eindigt op de ‘Dag van de mensenrechten’. Dit zijn de ’16 Days of Action’ tegen geweld tegen vrouwen.

Ook in de gemeente Hardenberg doen we mee. Samen met de Soroptimistenclub ‘De Reestlanden’ en de organisatie van ‘Vrouw van het Jaar’.

Op vrijdag 24 november hijsen we de Orange the World-vlag bij het gemeentehuis. Op 25 november is de opening van Orange the World bij de Social Sofa op het Badhuisplein (parkeerplaats theater De Voorveghter), met toespraken en muziek. Het gemeentehuis (Hardenberg) en theater De Gashouder (Dedemsvaart) worden oranje uitgelicht. Op verschillende plekken spuiten we oranje handjes.


Op donderdag 7 december nodigen gemeente Hardenberg en HHC iedereen uit om samen in actie te komen tegen geweld

Met zoveel mogelijk mensen willen we op het voetbalveld een groot hart maken. Als symbool tegen het geweld waar vrouwen en meisjes helaas regelmatig mee te maken krijgen

Kom donderdag om 19.00 uur naar De Boshoek en doe mee!

 

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.