Opfriscursus rijvaardigheid voor ouderen

De Hardenbergse afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert een cursus rijvaardigheid voor ouderen. De cursus is op 7 november 2023 van 9.00-12.00 uur in Dedemsvaart.

Is het al heel wat jaren geleden dat u uw rijbewijs haalde? Het verkeer is sinds die tijd veel drukker geworden. Ook zijn de verkeersregels veranderd. Er zijn verkeersborden bijgekomen en de lijnen op de weg zijn aangepast. Dat maakt dat autorijden nu heel anders is dan jaren geleden.

Opfriscursus rijvaardigheid

Omdat ouderen langer zelfstandig blijven wonen, is het voor hen steeds belangrijker dat ze mobiel blijven. Om zo lang en zo veilig mogelijk mee te kunnen doen aan het verkeer organiseert VVN afdeling Hardenberg een opfriscursus rijvaardigheid.

Dit kunt u verwachten

U rijdt samen met een rijinstructeur een rit in uw eigen auto. Uw ogen en oren worden getest. Ook krijgt u informatie over het gebruik van medicijnen en autorijden. En er is uitleg over de (nieuwe) verkeersregels. De uitslag van de rit en de testen hebben geen invloed op het wel of niet mogen houden van uw rijbewijs.

De cursus is onder andere geschikt voor mensen die meer zelfvertrouwen nodig hebben in het verkeer. U krijgt tips en belangrijke informatie. En u kunt ook van elkaar leren.

Opgeven kan tot en met vrijdag 13 oktober

Mail naar Gerrit Zweers (info@rijschoolzweers.nl) of bel naar 06 23 53 38 39.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.