Opening vernieuwd Badhuisplein op vrijdagmiddag 26 mei

Het Badhuisplein in Hardenberg heeft een flinke opknapbeurt gekregen. En is op vrijdagmiddag 26 mei officieel geopend. Vanaf 15.00 uur waren er leuke activiteiten voor kinderen op de nieuwe speelplek bij het Badhuisplein.

Het Badhuisplein in Hardenberg ligt naast het theater en aan de fietsroute van en naar het centrum. Het plein kreeg in de afgelopen maanden een nieuwe inrichting.

De nieuwe inrichting

Door de nieuwe inrichting is het plein overzichtelijker en verkeerveiliger geworden. Met duidelijke routes voor fietsers en wandelaars die over het Badhuisplein naar het centrum fietsen of wandelen. Het plein ziet er een stuk aantrekkelijker uit. Met groen en een ‘social sofa’. Ook het kunstwerk ’t Landbouwbeeld heeft een plek gekregen. De kenmerkende leilindes zijn blijven staan. Op het plein liggen nog steeds parkeerplaatsen. Aan de zijde van de Vechtvoorde is een speelplek gemaakt. Natuurlijk is er bij de aanleg rekening gehouden met het opvangen van water bij stevige regenbuien.

Officieel geopend

Aannemer Dusseldorp voerde de herinrichting uit. De werkzaamheden zijn klaar. Het Badhuisplein is op vrijdagmiddag 26 mei rond 15.30 uur geopend door wethouder Martijn Breukelman van de gemeente Hardenberg en regiodirecteur Paul Bonekamp van aannemer Dusseldorp.

Leuke activiteiten

Op vrijdag 26 mei tussen 15.00-16.30 uur waren er bij de nieuwe speelplek op het Badhuisplein leuke activiteiten voor kinderen. Kinderen konden de speelplek testen en kregen daarna een ijsje. Ook is er een ballonnenclown.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.