Onduidelijke brief? Stuur deze terug!

De gemeente stuurt vaak brieven naar inwoners. Maar zijn deze brieven duidelijk genoeg? Of kan het beter? Dat wil de gemeente graag weten, en daarom doet ze mee aan de Steffie-stickeractie. Tijdens de actieweek van 2 tot en met 7 oktober stopt de gemeente een sticker en retourenvelop bij haar brieven in. Inwoners kunnen daarmee hun brief terugsturen en erop zetten wat ze niet duidelijk vinden. De gemeente past de brief dan aan.

Gemeente Hardenberg wil brieven en teksten verbeteren met de Steffie-stickeractie

“Vorig jaar hielden we ook een brievenactie”, vertelt burgemeester Maarten Offinga. “Daarmee hebben we verschillende brieven herschreven. Ook kregen we veel reacties op onze teksten op de website. Zo verbeteren we stukje bij beetje onze teksten. We zijn er nog niet, maar we zijn wel op de goede weg. Onze inwoners weten natuurlijk het best van allemaal of iets duidelijk is. Daarom vragen we ook dit jaar weer de hulp van onze inwoners tijdens de actieweek.”

Dit jaar doet de gemeente mee aan de Steffie-stickeractie

Dit is een landelijke actie waaraan ook landelijk bekendheid wordt gegeven. De gemeente hoopt dat inwoners hierdoor een brief eerder terugsturen. Als een inwoner de brief terugstuurt, betekent het niet dat diegene niets met de brief hoeft te doen. Dit staat ook op de uitleg die we meesturen met de sticker.

Bekijk het filmpje waarin burgemeester Maarten Offinga uitlegt hoe de actie werkt.

Meelezers gezocht

Tijdens de actie vraagt de gemeente ook aan inwoners of ze brieven willen meelezen, nadat deze is aangepast. Zo kan de gemeente testen of de brief duidelijk genoeg is. Inwoners die dit willen doen, kunnen dat op hun brief zetten die ze terugsturen. Ze mogen ook bellen met 14 0523.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.