Onderzoek naar gebiedsproces duurzame energieopwekking

Inwoners van het gebied tussen Bergentheim, Kloosterhaar en Sibculo kunnen meedoen aan een onderzoek. Het gaat over het gebiedsproces rond duurzame energieopwekking in dit gebied. Zij hebben hierover een brief ontvangen. Meedoen aan het onderzoek kan nog tot en met 6 november.

In 2017 wees onze gemeenteraad het gebied tussen Bergentheim, Kloosterhaar en Sibculo aan als een van de kansrijke pilotprojecten in de gemeente voor duurzame energieopwekking met windturbines. In 2019 is een gebiedsproces gestart. In dit proces konden inwoners en belanghebbenden in het gebied samen invulling geven aan de opgave voor het gebied. In december 2021 heeft onze gemeenteraad het besluit genomen om het gebiedsproces te stoppen. We evalueren het gebiedsproces nu. Dat doen we om de volgende redenen:

  • We willen weten of het proces goed is opgezet en uitgevoerd.
  • We willen van dit proces leren. En leerpunten gebruiken bij toekomstige projecten waarin inwoners kunnen meedoen.

Inwoners van het gebied kunnen een vragenlijst invullen

De gemeente heeft het bureau I&O Research gevraagd dit onderzoek te doen. Tijdens de evaluatie gaan de onderzoekers met verschillende betrokkenen in gesprek. I&O wil ook van inwoners van het gebied weten wat hun mening over en ervaring met het gebiedsproces is. Daarom hebben zij een brief gekregen met het verzoek een vragenlijst in te vullen. I&O neemt de resultaten van dit onderzoek mee in de evaluatie. Het invullen van de vragenlijst kan nog tot en met 6 november.

Hebt u een brief gekregen en hebt u vragen over het invullen van de vragenlijst? Neem dan contact op met de helpdesk van I&O Research. Dit kan op verschillende manieren:

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.