MONO-les bij Kindcentrum De Koningsberger

Op vrijdag 8 september kregen leerlingen van groep 7 en 8 van Kindcentrum De Koningsberger in Bergentheim een MONO-les. Deze les werd gegeven door Bureau Kragten voor de Provincie Overijssel. Wethouder Alwin te Rietstap was namens de gemeente Hardenberg te gast bij deze les.

MONO staat voor ‘ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van een mobiele telefoon. We moedigen onze jonge inwoners aan om onderweg te gaan, zonder met iets anders bezig te zijn. Daarvoor is de MONO-campagne ‘Stop weg – Stap op!’ gestart. Samen aan de slag voor een veiligere gemeente!

Afleren en aanleren

Het moet een gewoonte worden dat je je telefoon in je tas laat als je deelneemt aan het verkeer. Daar werkt de gemeente graag aan mee. Het aanleren van dat goede gedrag is hard nodig. Maar liefst 68% van de verkeersongevallen wordt veroorzaakt doordat een wandelaar, fietser of autorijder afgeleid is. De mobiele telefoon is hierbij een van de belangrijkste factoren. Dat moet anders!

Een herinnering voor onderweg

De basisschoolkinderen zijn actief aan de slag te gegaan met de campagne ‘Stop weg – Stap op!’. Ze kregen als herinnering aan hun afspraak een sleutelhanger mee. En een zelf versierde geurhanger voor hun ouders. Zodat ook zij weten van de afspraak ‘Wij rijden MONO in het verkeer’.

Extra controles

De politie controleert deze weken extra op telefoongebruik bij fietsers. Zij zien elke dag dat de mobiele telefoon in het verkeer enorm afleidt. Slingerend rijgedrag in de auto, en fietsers op hun telefoon die niets meekrijgen van het verkeer om zich heen. Heel gevaarlijk! Daarom werken de politie en de Gemeente Hardenberg samen om de MONO-campagne extra onder de aandacht te brengen bij de fietsers.

Wees verstandig!

Dennis Pot van Politie Hardenberg waarschuwt autorijders en fietsers: “Sinds een paar jaar is het gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer verboden. Maar wij zien elke dag nog veel fietsers die afgeleid zijn door de telefoon. Politie Hardenberg brengt samen met de Gemeente Hardenberg de MONO campagne graag extra onder de aandacht. Op de belangrijkste fietsroutes komen tekstkarren. Er hangen spandoeken. En wij zullen extra gaan controleren. Dus wees verstandig en laat je niet afleiden door je telefoon!"

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.