Martijn Breukelman voorgedragen als nieuwe burgemeester Hoogeveen

Martijn Breukelman (CDA) is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Hoogeveen. Dat betekent dat hij in april stopt als wethouder in de gemeente Hardenberg.

De gemeente Hoogeveen zocht een nieuwe burgemeester, omdat Karel Loohuis komend voorjaar stopt als burgemeester. De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Hoogeveen maakte de voordracht van Martijn Breukelman woensdagavond 20 december bekend. De vertrouwenscommissie noemt hem “een stabiele, rustige en daadkrachtige burgemeester die beschikt over het vermogen om te verbinden en zich in te leven.” Ook past hij volgens de vertrouwenscommissie goed bij de inwoners van Hoogeveen.

Ervaren in de politiek

Martijn Breukelman is sinds 2018 wethouder voor het CDA in de gemeente Hardenberg. Daarvoor was hij sinds 2010 raadslid. “Ik ben al sinds jonge leeftijd actief in de politiek in Hardenberg. Als raadslid, fractievoorzitter en wethouder heb ik de kans gekregen mij te ontwikkelen als bestuurder. Ik ben trots dat ik zo een bijdrage heb mogen leveren aan de groei en bloei van de gemeente Hardenberg. Ik zal de Hardenbergse raad, de collega’s in het college en de ambtelijke organisatie ontzettend gaan missen.”

'Een logische volgende stap'

Toch is Martijn Breukelman na bijna 6 jaar wethouder te zijn, toe aan een volgende stap in zijn bestuurlijke carrière. “Toen de vacature voor burgemeester in Hoogeveen voorbij kwam, kwam alles samen en heb ik besloten om te solliciteren. Het vak van burgemeester voelt voor mij als een logische volgende stap. Hoogeveen is een mooie gemeente met een sociaal gezicht. Het lijkt wel wat op Hardenberg met een groot platteland en een stedelijke kern. Ik wil heel graag in deze regio blijven werken. Ik ben enorm vereerd met deze voordracht om burgemeester te worden van alle inwoners van Hoogeveen.”

April 2024

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties moet de benoeming nog goedkeuren. Als dat gebeurt wordt Martijn Breukelman begin april 2024 beëdigd als burgemeester van Hoogeveen. Dat betekent dat hij dan stopt als wethouder in Hardenberg.

Beraden over de opvolger

De huidige coalitie in Hardenberg bestaat uit CDA, OpKoers.nu, ChristenUnie en VVD. Het CDA gaat zich in de komende periode beraden over de opvolger van wethouder Breukelman binnen het college van B&W.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.