Marslanden in Hardenberg: vrije kavels te koop in Havezate Es en Ydenhoogte

De gemeente geeft begin volgend jaar nieuwe kavels uit in de woongebieden Havezate Es en Ydenhoogte in de Hardenbergse wijk Marslanden. In Havezate Es komen 36 kavels voor een riante vrijstaande woning op de markt. In Ydenhoogte verkoopt de gemeente 16 kavels voor een vrijstaande woning en 6 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning. Inschrijven voor een kavel is mogelijk vanaf 13 december 2023.

Inschrijven voor een kavel vanaf 13 december

In de Hardenbergse wijk Marslanden worden de komende jaren 850 nieuwe woningen gebouwd. De woningen komen aan de noord- en oostkant van de bestaande woningen. In 2024 wordt gebouwd in de deelgebieden Havezate Es en Ydenhoogte.

Havezate Es: 36 kavels voor een riante woning

Havezate Es ligt aan noordkant van de stad Hardenberg en vlakbij buurtschap Collendoorn. Hier is plek voor ongeveer 100 riante huizen. De 40 kavels in de eerste fase zijn bijna allemaal verkocht of in optie. De eerste riante landhuizen zijn in aanbouw.

De gemeente geeft begin volgend jaar nog eens 36 grote kavels uit in fase 2 van Havezate Es. Deze kavels zijn tussen de 600 en 1.300 vierkante meter groot. Er is dus alle ruimte om hier een vrijstaand landhuis te bouwen. Kopers van een kavel bepalen zelf hoe hun droomhuis eruit komt te zien.

Inschrijven voor een kavel

Inschrijven voor een kavel in fase 2 van Havezate Es is mogelijk van 13 december 2023 tot en met 14 februari 2024 via het digitale formulier op www.havezate-es.nl. Hier staat ook de kavelkaart en de prijslijst. En informatie over de verkoopprocedure.

Loting

Zijn er meer inschrijvingen dan kavels? Of meer inschrijvingen voor dezelfde kavel? Dan wordt er voor alle kavels geloot. De loting en toewijzing van de kavels in Havezate Es is gepland op woensdagavond 28 februari 2024. Inschrijvers krijgen hiervoor een uitnodiging.

Bouwrijp

Een deel van de kavels in fase 2 is al bouwrijp. De gemeente begint in het eerste kwartaal van 2024 met het bouwrijp maken van de rest van de kavels.

Ydenhoogte: 22 vrije kavels voor een vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning

Ydenhoogte ligt tussen woongebied De Cirkel en de Eugenboersdijk. In totaal komen hier in de komende drie jaar ongeveer 260 woningen. Het gaat om koopwoningen en huurwoningen voor allerlei groepen: van starters tot senioren. Ook hier geeft de gemeente vrije kavels uit waar particulieren zelf een huis kunnen (laten) bouwen. De woningen worden niet allemaal in een keer gebouwd. Dat gebeurt in fases.

In fase 1 geeft de gemeente in Ydenhoogte de volgende kavels uit:

  • 16 kavels voor een vrijstaande woning
  • 6 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning

Inschrijven

Inschrijven voor een kavel in Ydenhoogte kan vanaf 13 december 2023 via het inschrijfformulier op www.hardenberg.nl/ydenhoogte. Hier staan ook de kavelprijzen. De inschrijving sluit op 31 januari 2024.

Loting

Zijn er meer inschrijvingen dan kavels? Of meer inschrijvingen voor dezelfde kavel? Dan wordt er voor alle kavels geloot. De lotingsavond is gepland op 14 februari 2024.

Twee-onder-een-kapwoning

Belangstellenden die een twee-onder-een-kapwoning willen bouwen in Ydenhoogte schrijven zich samen met een medebouwer als koppel in. Wie nog geen medebouwer heeft gevonden kan contact opnemen met het Woonteam. Mogelijk zijn er anderen die een medebouwer zoeken.

Bouwrijp

De gemeente maakt de kavels in Ydenhoogte in de eerste helft van 2024 bouwrijp. De bouw van de woningen kan na de zomer van 2024 starten.

De gemeente werkt samen met Rotij Projecten

De gemeente Hardenberg ontwikkelt de woongebieden Havezate Es en Ydenhoogte in de wijk Marslanden samen met ontwikkelaar Rotij Projecten. Het gemeentelijk Woonteam verzorgt de verkoop van alle kavels in deze woongebieden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de woningbouw in Marslanden? Neem dan contact op met het Woonteam door te bellen naar 14 0523 of door te mailen naar woonteam@hardenberg.nl.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.