Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Geertje Hindriks uit Bergentheim

Burgemeester Maarten Offinga reikte op woensdag 23 november een Koninklijke onderscheiding uit. Mevrouw Geertje Hindriks-Nijland uit Bergentheim werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar vrijwillige inzet voor de paardensport.

De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de najaarsvergadering van Landelijke Rijvereniging & Ponyclub Sallandruiters. Mevrouw Hindriks zat tot afgelopen zomer in het bestuur van de vereniging.

Het begin

Zij begon met haar bestuurswerk in 1979. Naast het penningmeesterschap deed mevrouw Hindriks ook andere functies bij de Sallandruiters. Ze is bijna dagelijks aanwezig op de manege. En ze helpt bij de vele activiteiten en evenementen in de organisatie, maar ook in de uitvoering. Ook zorgt ze altijd dat de leden, bezoekers en gasten van de Sallandruiters een warm welkom krijgen.

En verder

Mevrouw Hindriks zat ook ruim 40 jaar in het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) Kring Vechtdal. Dit is een organisatie waar meer dan 20 lokale paarden- en ponysportverenigingen lid van zijn. Kring Vechtdal is één van de vijf kringen in de regio Overijssel en heeft bijna 1.600 leden. Mevrouw Hindriks hielp bij het organiseren van de jaarlijkse kampioenschappen van de kring. Ook hield ze contacten met de verenigingen binnen Kring Vechtdal. Zo verliepen de instructies, wedstrijdbeoordelingen en alles wat daarmee te maken heeft goed.

Waardering

De lange inzet van mevrouw Hindriks als vrijwilliger voor de paarden- en ponysport wordt gewaardeerd. Zij wordt daarom benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.