Koninklijke onderscheiding voor Jan en Esther Hamhuis

Op woensdag 1 februari kregen de heer Jan Hamhuis uit Gramsbergen en zijn dochter Esther Hamhuis uit Heemserveen een Koninklijke onderscheiding. Locoburgemeester Martijn Breukelman reikte de onderscheidingen uit bij het afscheid van vader en dochter als bestuurslid van de stichting Vrienden van het Hospice ’t Huis aan de Vecht.

Indrukwekkende loopbaan

De heer Hamhuis zette zich vanaf 2006 in om te zorgen dat er een hospice in Hardenberg kwam. Dit is een plek waar mensen die ernstig ziek zijn hun laatste dagen kunnen doorbrengen. Als secretaris en bestuurslid van de Stichting Hospice Groep VechtZathe hield hij zich bezig met de verbouwing en het opzetten van de organisatie. Ook onderhield hij de contacten in de buurt van het hospice. De heer Hamhuis was ook nog een tijd voorzitter van de stichting.

Hij was ook betrokken bij de komst van een hospice in Dalfsen. In 2017 stapte de heer Hamhuis over naar de stichting Vrienden van het Hospice ’t Huis aan de Vecht. Als lid van de Hospice Activiteiten Commissie zorgt hij voor de organisatie van activiteiten om geld binnen te halen voor het hospice. De heer Hamhuis was ook tien jaar voorzitter van Wandelsportcentrum Drenthe. Dit centrum zette zich in om meer mensen aan het wandelen te krijgen. Daarvoor organiseerden ze verschillende wandelactiviteiten.

Zo vader, zo dochter

De dochter van de heer Hamhuis, Esther Hamhuis, is ook al sinds 2006 actief voor het hospice in Hardenberg. Ook zij zette zich in om te zorgen dat het hospice er kwam. En was vanaf dat moment vrijwilliger bij het hospice. Ze was secretaris van de Stichting Vrienden van het Hospice ’t Huis aan de Vecht. Ook was zij een kartrekker en aanjager als het gaat om het organiseren van acties. Met die acties wordt geld ingezameld voor het hospice.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Vader en dochter Hamhuis stoppen met hun werk voor het bestuur. Ze blijven nog wel op de achtergrond betrokken bij het hospice. Tijdens het etentje dat het bestuur heeft geregeld voor hun afscheid, werden ze verrast door de locoburgemeester. Die hen vertelde dat ze beiden voor hun jarenlange inzet voor het hospice worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.