Kinderen van De Marsweijde ontbijten met de burgemeester

Een goed ontbijt is belangrijk. Daarom zaten burgemeester Maarten Offinga en leerlingen van Kindcentrum de Marsweijde vrijdag 13 oktober samen aan het ontbijt.

De leerlingen van groep 6B aten samen met de burgemeester een gezond ontbijt. Een leerzame en gezellige ochtend. De kinderen praatten met de burgemeester over het belang van ontbijten. Doen ze dat elke dag? Wat eten ze dan het liefst en waarom is deze maaltijd zo belangrijk?

De leerlingen van De Marsweijde aten hun ontbijt samen met de burgemeester in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis. Met volkoren brood, gezond beleg en zuivel, thee, groente en fruit begonnen ze hun dag gezond. “En dat is belangrijk”,  zegt burgemeester Offinga. “Met een goed ontbijt heb je voldoende energie om je dag te beginnen. En kun je je beter concentreren. Dat is zeker voor kinderen heel belangrijk. En het samen ontbijten is ook nog eens heel gezellig! Dat geldt niet alleen voor kinderen, maar ook voor de ouders. En het spreekwoord zegt: goed voorbeeld doet goed volgen.”

Juf Wendy van De Marsweijde vertelt dat de kinderen het een hele eer vonden om met de burgemeester te ontbijten. “Er werd goed gegeten. Wat een lekker ontbijt. Yoghurt met cruesli. Matses en fruit.” Het ontbijt hield de kinderen al de hele week bezig. “Ze hebben allerlei vragen voorbereid. Wat eet de burgemeester bijvoorbeeld voor ontbijt. En wat doet hij de hele dag.” Na het ontbijt liepen de kinderen nog een rondje door het gemeentehuis. En mocht één van hen ook nog even de ketting van de burgemeester om.

Het Burgemeestersontbijt is een initiatief van het Nationaal Schoolontbijt. Ruim 230 gemeenten deden hier aan mee in de week van 9 tot en met 13 oktober.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.