Kavels voor riante landhuizen in Havezate Es - Inschrijven voor een kavel is nu mogelijk

De gemeente geeft 34 kavels uit in woongebied Havezate Es. De kavels zijn bedoeld voor riante vrijstaande woningen. Belangstellenden kunnen zich sinds maandag 19 september tot en met vrijdag 21 oktober 12.00 uur inschrijven. Alle informatie en het inschrijfformulier staat op www.havezate-es.nl.

Woongebied Havezate ligt aan de noordkant van de stad Hardenberg, bij de wijk Marslanden en vlakbij buurtschap Collendoorn. De woonbuurt Havezate Es ligt landelijk en midden in het groen. Door de ligging aan de rand van de stad zijn alle voorzieningen in de buurt. De gemeente Hardenberg ontwikkelt Havezate Es samen met ontwikkelaar Rotij.

90 riante vrijstaande woningen

In Havezate Es is plek voor ongeveer 90 woningen. De kavels zijn tussen de 600 en 2.200 vierkante meter groot. Er is dus alle ruimte om een riant landhuis te bouwen. De woningen worden niet allemaal in een keer gebouwd. Dit gebeurt in fases.

Vrije kavels te koop

In de eerste fase geeft de gemeente 34 vrije kavels uit. De kavels zijn bedoeld voor riante vrijstaande woningen. Alle informatie over de kavels is te vinden op www.havezate-es.nl.

Inschrijven via het formulier tot en met 21 oktober 2022

Inschrijven voor een kavel Havezate Es is mogelijk sinds 19 september 2022 via het inschrijfformulier op www.havezate-es.nl. Hier staat ook informatie over de verkoopprocedure. Belangstellenden kunnen het inschrijfformulier ook opvragen bij het Woonteam door te bellen naar 14 0523 of door te mailen naar woonteam@hardenberg.nl.

De inschrijving sluit op vrijdag 21 oktober 2022 om 12.00 uur. Het volledig ingevulde inschrijfformulier moet dan bij de gemeente binnen zijn.

Woningbouw kan in het voorjaar van 2023 starten

De gemeente start met het bouwrijp maken van de kavels. Als alles volgens planning verloopt, zijn de eerste kavels in het voorjaar van 2023 bouwrijp. De bouw van woningen kan vanaf dan beginnen.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.