Jante Oosting is Vrouw van het jaar 2023 gemeente Hardenberg

Jante Oosting is de Vrouw van het Jaar 2023 van de gemeente Hardenberg. Dat werd woensdag 8 maart bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Gashouder in Dedemsvaart. Uit handen van wethouder Linda Verschuur ontving zij de onderscheiding.

Naast Jante waren ook Gea van Dijk en Hilde Huijgen genomineerd.

Uit het Juryrapport

Veelzijdig

Volgens de jury springt Jante Oosting eruit vanwege haar veelzijdigheid. Jante is ondernemend op veel gebieden. In haar werk als mede-eigenaar van Comcept en Villa5, en ook maatschappelijk. Bijvoorbeeld bij hockeyvereniging GZG. Als lid van de patiƫntenraad van Saxenburgh Medisch Centrum. En als vrijwilliger bij activiteiten in Gramsbergen waaronder de Dirty Monkey Run.

Zichtbaar

Jante heeft een groot netwerk. Daarmee is ze als vrouw heel zichtbaar in de samenleving. En dus ook een heel zichtbaar voorbeeld voor andere vrouwen en meiden. Binnen haar bedrijven geeft zij vrouwen de kans om zich te ontwikkelen. Door uit te gaan van hun eigen kracht. En vooral door het gewoon te doen.

Verbinder

Daarnaast is Jante een echte verbinder. Ze krijgt veel voor elkaar door haar enthousiasme, en haar gewoon-doen-mentaliteit. Jante ziet altijd kansen en zet veranderingen in gang. Ze is zakelijk. Steekt haar eigen mening niet onder stoelen of banken. Maar ze is ook warm en betrokken. Zij laat zien dat je je als vrouw niet altijd hoeft aan te passen.

Daarom is Jante Oosting de Vrouw van het Jaar 2023.

Verkiezing Vrouw van het Jaar

Dit is de 3e keer dat de gemeente Hardenberg de verkiezing organiseert. Als ondersteuning aan Internationale Vrouwendag. Om vrouwen in de schijnwerpers te zetten die die een rolmodel zijn voor andere vrouwen en meisjes. Vrouwen die zich hebben ontwikkeld en een stevige plek innemen in de samenleving.

Uit de 37 aangemelde vrouwen koos de jury 3 kanshebbers voor de titel. Naast Jante waren ook Gea van Dijk en Hilde Huijgen genomineerd. Tijdens de stemronde voor het publiek kwamen er bijna 1.000 stemmen binnen. Uit handen van wethouder Linda Verschuur ontving Jante een unieke speld. Deze is speciaal voor deze gelegenheid gemaakt door edelsmid Maartje Trooster uit Dalfsen.

Eerdere winnaressen van de titel zijn Ineke van der Logt (2021) en Geralda Rohaan (2020).

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.