Inwoners wippen groot aantal tegels voor groenere gemeente Hardenberg

Een tegel eruit, en een plantje erin. Afgelopen zaterdag (6 mei) was de tweede inzameldag van het NK Tegelwippen in onze gemeente. Op de gemeentewerf in Dedemsvaart stonden mensen in de rij om hun tegels in te leveren. En daar een gratis plantje voor terug te krijgen. Het was een groot succes met meer dan 4.350 gewipte tegels. Dat staat gelijk aan bijna 400 vierkante meter groen!

Het NK Tegelwippen is de landelijke strijd tussen gemeenten waarbij ze zoveel mogelijk tegels inwisselen voor groen. De inzameldag van afgelopen zaterdag stond in het teken van vergroening. Deelnemers kregen als beloning een gratis plantje. Dat maakt het vergroenen van de tuin aantrekkelijker. En levert verkoeling bij hitte, het opvangen van regenwater en toename van biodiversiteit op. Win-win-win dus!

Een mooie samenwerking

Het grote aantal gewipte tegels laat zien dat onze inwoners betrokken zijn met een groenere gemeente. En meehelpen aan een leefbaarder en groener Hardenberg. Al met al een mooie samenwerking tussen de inwoners, gemeente Hardenberg en NK Tegelwippen.

Volgende inleverdag 2 september!

Wil jij nog meehelpen aan een groenere gemeente? Dat kan! Zaterdag 2 september is er nog een inzameldag voor het NK Tegelwippen op de gemeentewerf in Hardenberg. Van 09.00-12.00 uur kun jij jouw tegels inleveren en een gratis plantje ontvangen. Help mee om Hardenberg groener en leefbaarder te maken.

Lees meer over het NK Tegelwippen

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.