Huis bouwen? Kom naar de inloopbijeenkomsten op 13 december

Op 13 december zijn er 2 inloopbijeenkomsten in het gemeentehuis. Van 17.00-19.00 uur krijgt u meer informatie over Havezate Es (2e deel) en deelgebied Ydenhoogte. Wilt u een huis bouwen? Kom dan vooral langs voor meer informatie over de mogelijkheden.

Havezate Es (2e deel)

In 2024 komen er weer 36 grote kavels beschikbaar in woongebied Havezate Es (Marslanden). Op woensdag 13 december tussen 17.00-19.00 uur organiseren we een inloopbijeenkomst over het tweede deel van Havezate Es in het gemeentehuis van Hardenberg. Ook start dan de kavelverkoop.

Vanaf 12 december bekijkt u het verkavelingsplan op www.havezate-es.nl.

Deelgebied Ydenhoogte

De woningbouw in Marslanden gaat verder in deelgebied Ydenhoogte. In 2024 komen hier vrije kavels beschikbaar. Op woensdag 13 december tussen 17.00 en 19.00 uur organiseren we een inloopbijeenkomst over Ydenhoogte in het gemeentehuis van Hardenberg. Ook start dan de kavelverkoop.

Ydenhoogte ligt tussen De Cirkel en de Eugenboersdijk. In totaal komen hier in de komende drie jaar ongeveer 260 woningen. Het gaat om koopwoningen en huurwoningen voor allerlei groepen: van starters tot senioren. Er komen ook vrije kavels beschikbaar waar je zelf het huis van je dromen kunt bouwen.

Samen met Roosdom Tijhuis ontwikkelen we Ydenhoogte in fases. De eerste fase is het deel dat het dichtst bij De Cirkel ligt. In deze fase geven we begin 2024 ongeveer 16 vrije kavels uit voor een vrijstaande woning en 6 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning. We maken de kavels in de eerste helft van 2024 bouwrijp. De bouw van de woningen kan na de zomer van 2024 starten.

Vanaf 12 december bekijkt u het verkavelingsplan op onze website.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.