Hardenberg verbindt mens en werk: wat gebeurt er op de arbeidsmarkt?

Langer wachten op de bestelde warmtepomp. De kinderopvang die onverwacht op dinsdag gesloten is. De bus die steeds minder vaak rijdt. Ook in de gemeente Hardenberg merken we de gevolgen van het tekort aan personeel. Werknemers, werkgevers en onderwijs gaan samen acties bedenken om hiermee om te gaan. Dat doen ze in het project ‘Hardenberg verbindt mens en werk’.

Wat kunnen we nu doen om in te spelen op veranderingen? Hoe stellen we mensen hierin centraal? En wat heeft de arbeidsmarkt nodig om klaar te zijn voor de toekomst?

De eerste sessie van het project is geweest

Het project Hardenberg verbindt mens en werk ging onlangs van start. Om goed te begrijpen hoe werknemers, werkgevers en scholen naar de toekomst van werk kijken, zijn er eerst meerdere sessies. Hier vertellen personeelsmanagers, ondernemers, ZZP-ers en werknemers wat zij zien en ervaren in hun werk en op de arbeidsmarkt. Met welke onderwerpen moeten we aan de slag? Welke acties zijn er mogelijk? De eerste sessie was met personeelsmanagers van verschillende bedrijven, en vertegenwoordigers van scholen. Onderwerpen en vragen die voorbij kwamen bij deze bijeenkomst:

  • Wat beweegt de jonge generatie en welke invloed heeft dit op de toekomst van werken?
  • Wat kunnen werkgevers zelf doen om interessant te zijn en blijven voor werknemers?
  • Welke rol speelt Hardenberg als plek om te wonen en te leven?

De gemeente gaat verder aan de slag met deze onderwerpen. Na de zomer zijn er nog meer sessies.

Meer informatie?

Meer weten over dit project? Kijk op www.hardenberg.nl/mensenwerk

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.