Grote brand in de Fabriekswijk in De Krim

Op donderdagmiddag 8 februari brak er een grote brand uit in een bedrijfspand aan de Fabrieksweg 11 in De Krim. De brandweer had de brand aan het einde van de avond onder controle. Tijdens de brand was er veel stank- en rookoverlast. Wij kunnen ons voorstellen dat u zich zorgen maakt en vragen hebt. Daarom vertellen we u in dit bericht meer.


Geplaatst op 9 februari om 15.35 uur

Er zijn geen asbest of andere gevaarlijkste stoffen vrijgekomen

De brandweer heeft grondig onderzoek gedaan naar de gevolgen voor de brand in de omgeving. Hieruit is gebleken dat er geen asbest is vrijgekomen bij de brand. Tijdens de brand kwam er veel rook over het dorp.

Er zijn metingen in de lucht gedaan. Ook hebben we de materialen die verbrand zijn nader onderzocht. Uit de metingen en onderzoeken blijkt dat er geen specifieke gevaarlijke stoffen in de lucht of in de materialen zitten. Vindt u stukjes verbrande materialen in uw tuin? Dan kunt u deze zelf opruimen en weggooien bij het restafval.

Heeft u last van klachten van de rook?

Rook is nooit gezond. Rook inademen kan leiden tot brandende ogen, een geïrriteerde neusholte, keel of luchtwegen. Herkent u deze symptomen? Neem dan contact op met uw huisarts.


Geplaatst op 9 februari om 8.45 uur

Gisteravond is uit voorzorg besloten basisschool CBS De Bron te sluiten. Door stankoverlast. Op deze ochtend vindt u in dit nieuwsbericht meer informatie over wat u moet doen als u verbrande resten in uw tuin vindt.


Geplaatst op 8 februari om 18.33 uur

Er is op dit moment een grote brand in Fabriekswijk in De Krim. Er is een NLAlert verstuurd. Hierin staat dat omwonenden ramen en deuren moeten sluiten. En ventilatie moeten uitzetten als dat kan.


Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.