Gemeente Hardenberg van start met online verlengen rijbewijs

Vanaf 1 januari 2023 kunt u in de gemeente Hardenberg uw rijbewijs online verlengen. Dit doet u via de website van de RDW. U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen in het gemeentehuis of in De Baron (Dedemsvaart).

Online kunt u alleen het rijbewijs verlengen. Of categorie├źn uitbreiden. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet nog wel naar het gemeentehuis of De Baron (Dedemsvaart). U kunt natuurlijk nog steeds uw rijbewijs op 1 van deze plekken verlengen. Of uw categorie├źn uitbreiden. U kunt een rijbewijs met een medische verklaring ook online verlengen.

De regels voor het verlengen zijn hetzelfde gebleven.

Goedgekeurde fotograaf

Wilt u het rijbewijs online verlengen? Dan hebt u een pasfoto nodig die is gemaakt bij een goedgekeurde fotograaf of fotocabine. Een overzicht van goedgekeurde fotografen en fotocabines vindt u op www.rdw.nl.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met een pasfoto van een (door de RDW) goedgekeurde fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. U logt makkelijk in met de DigiD-app. Na twee werkdagen ligt het rijbewijs klaar in het gemeentehuis of in De Baron (Dedemsvaart).

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.