Gemeente Hardenberg heeft een nieuw logo en nieuwe huisstijl

Vanaf nu is de gemeente Hardenberg te herkennen aan een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Het nieuwe logo is nodig omdat de gemeente het oude groen-rode logo niet meer goed (digitaal) kan gebruiken. De gemeente voert het nieuwe logo vanaf nu in stappen in. Tot 1 januari 2025 kunnen inwoners het oude en nieuwe logo tegenkomen.

Dit is ons nieuwe logo

Het ‘oude’ logo in de groene en rode kleuren is meer dan 20 jaar oud. De gemeente communiceert steeds meer digitaal. Ook is de gemeente Hardenberg in de afgelopen jaren gegroeid en veranderd. Daarom kon de gemeente het oude logo niet meer goed gebruiken. Daarom is er een nieuw logo. Om tot het nieuwe logo te komen, volgde de gemeente een zorgvuldig proces. Inwoners, ondernemers, de gemeenteraad en ambtenaren dachten mee. Ze vertelden hoe ze tegen de gemeente aankijken en wat ze belangrijke kenmerken vinden. Op basis hiervan zijn mogelijke logo’s ontworpen. Ook hierop konden mensen reageren. De gemeente heeft alle meningen verzameld. De voorkeur van de meeste mensen ging uit naar het gekozen nieuwe logo. 

Verbinding tussen de stad, de kernen en het buitengebied

Het nieuwe logo bestaat uit de woorden ‘Gemeente’ en ‘Hardenberg’ en heeft ronde vormen. In het logo zijn de rivieren de Reest en de Vecht verbeeld als groen element. De rivieren verbinden zo de woorden ‘Gemeente’ en ‘Hardenberg’. Daarmee verbeeldt het logo de verbinding tussen de stad, de kernen en het buitengebied. Het nieuwe logo staat voor dynamiek, daadkracht, ondernemerschap en ontwikkeling. Maar ook voor toerisme, rust en ruimte.

De huisstijl verandert mee

Het logo is onderdeel van de huisstijl. De huisstijl gaat ook over kleurgebruik, schrijfstijl en lettertype. Op basis van het nieuwe logo heeft de gemeente ook een nieuwe huisstijl gemaakt. In de huisstijl gebruikt de gemeente kleuren die passen bij de belangrijkste kenmerken van de gemeente Hardenberg. Donkerblauw staat voor verbinding, groen staat voor natuur, geel voor ambitie/daadkracht en roze verbeeldt de menselijke factor. De gemeente gebruikt de huisstijl bijvoorbeeld voor het gemeentenieuws in het huis-aan-huisblad, de website en folders.

Het vervangen van het logo gebeurt in 2024

De gemeente voert het nieuwe logo stap voor stap in. Oude voorraden worden eerst opgemaakt. Dit voorkomt onnodige kosten. Het oude en nieuwe logo blijven in 2024 naast elkaar bestaan. Inwoners kunnen post van de gemeente krijgen en uitingen zien met het oude en nieuwe logo. Voor het vervangen van het oude logo neemt de gemeente een jaar de tijd. Vanaf 1 januari 2025 gebruikt de gemeente alleen nog het nieuwe logo.

Lees meer over de nieuwe huisstijl

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.