Fietsstroken Rheezerweg krijgen rode slijtlaag

Aanstaande vrijdag 9 juni 2023 brengen we een rode slijtlaag aan op de fietsstroken van de Rheezerweg in Hardenberg. Deze werkzaamheden starten om 7.00 uur.

Dit is een van de laatste acties in het kader van de Herinrichting van de Rheezerweg, die de afgelopen weken is uitgevoerd door het bedrijf KWS te Zwolle. De fietsstroken aan beide zijden van de rijbaan worden 1,90 meter breed zodat de fietser meer ruimte krijgt op de rijbaan. Hierdoor worden automobilisten gedwongen rekening te houden met de fietsers en minder hard te rijden.

Gebruikers worden 9 juni door middel van verkeersborden geattendeerd op losliggende steentjes van de slijtlaag. Hierdoor bestaat de kans op slipgevaar voor fietsers. De steentjes van de slijtlaag moeten eerst worden vastgereden en daarna wordt losliggend materiaal weggeveegd en afgevoerd.

De weg blijft gedurende de werkzaamheden open. Vanaf de Twenteweg (N343) kan het verkeer dan ook gebruik maken van de Rheezerweg. Komende vanaf Rheeze, wordt het verkeer omgeleid via de Frits de Zwerverlaan. Het verkeer zal worden begeleid door verkeersregelaars en bebordingen.

De oprit vanaf de drempel van de Rheezerweg naar de verkeerslichten wordt meegenomen in de werkzaamheden rondom de verkeerslichten. En zal daarom nu nog geen rode slijtlaag krijgen.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.