Fietsbrug Mien Ruyslaan in Dedemsvaart geopend

De Mien Ruyslaan is een veelgebruikte weg in Dedemsvaart. Veel wijkbewoners, inwoners van wijken in de buurt en gasten gebruiken deze weg. In het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) is besloten de fietspadverbinding bij het kruispunt Mien Ruyslaan met de Jonkerwijk verkeersveiliger te  maken. Dat gebeurt door het aanleggen van een fietsbrug. Vandaag opende wethouder Alwin te Rietstap de fietsbrug officieel.

Klik om de foto te vergroten

Samen met leerlingen van groep 6 van Basisschool de Ark (Dedemsvaart) fietste wethouder Te Rietstap over de brug. ”Deze fietsbrug is het derde project van het GVVP dat nu klaar is, en een hele belangrijke. Hier fietsen namelijk onder andere veel schoolgaande kinderen langs. En de veiligheid van deze kinderen vinden we natuurlijk heel erg belangrijk! Maar we zijn er nog niet. Er volgen nog veel andere projecten. Samen maken we de gemeente Hardenberg steeds een beetje veiliger,’ vertelt de wethouder.

Veiliger gevoel

Op deze plek ging het fietsverkeer via de (auto)brug over het water. Doordat het fietspad verder parallel aan de autoweg ligt, verwachten automobilisten op de brug geen fietsers. Dit zorgde voor gevaarlijke situaties. Met het plaatsen van de fietsbrug naast de (auto)brug, is de wegindeling duidelijker. Dit zorgt voor een veiliger gevoel bij de fietsers. Zo kunnen we samen veilig op weg!

Meer weten?

Wilt u meer weten over het GVVP? En projecten waardoor we veilig op weg kunnen?

Ga naar de pagina 'Veilig op weg'


Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.