Eindsprint ingezet voor het NK Tegelwippen!

Dit is de laatste maand om mee te doen met het NK Tegelwippen. De eerste 3 inleverdagen zijn goed bezocht. Daarom organiseert de gemeente Hardenberg nog één inleverdag; op zaterdag 28 oktober. Pak deze laatste kans om de uitdaging aan te gaan. Vervang zoveel mogelijk tegels in uw eigen tuin door groen! Met het NK Tegelwippen werken we samen aan het vergroenen van de gemeente Hardenberg. Stukje bij beetje!

Het NK Tegelwippen is een nationale wedstrijd tussen gemeenten om te vergroenen. Iedereen kan meedoen door tegels te verwijderen in zijn of haar eigen tuin. Gemeente Hardenberg staat momenteel in de top 10 van de middelgrote gemeenten. De competitie loopt nog tot en met 31 oktober. De gemeente Hardenberg wil in de laatste maand nog een eindsprint inzetten.

Hardenberg kleurt groen!

De gemeente Hardenberg is druk bezig met het vergroenen van de gemeente. De gemeenteraad van Hardenberg maakt extra geld beschikbaar om de komende jaren de gemeente te vergroenen. “We willen onder andere klimaat en biodiversiteit meer verbinden. We willen het bewustzijn bij de inwoners vergroten en de bevolking stimuleren. Met het NK Tegelwippen laten we zien dat iedereen iets kan doen. Samen maken we het verschil. Over een paar jaar moet dit zichtbaar zijn in woonwijken, straten en Industrieterreinen in de gemeente Hardenberg”, laat wethouder Te Rietstap weten.

Het resultaat tot nu toe

Afgelopen jaar zijn er in de gemeente Hardenberg al drie inlevermomenten geweest. Daar kregen inwoners in ruil voor hun tegels een plantje. De inleverdag van 2 september werd het best bezocht. En leverde meer dan 10.000 tegels op. In totaal zijn er in de gemeente Hardenberg zo’n 20.700 tegels gewipt. Dit aantal staat gelijk aan een oppervlakte van ongeveer 1.820 vierkante meter!

Extra inleverdag op zaterdag 28 oktober in Dedemsvaart

Kon u op deze inleverdagen niet? Dan hebt u nog een laatste kans op zaterdag 28 oktober. Kom naar de gemeentewerf in Dedemsvaart, van 09.00-12.00 uur.

Let op! Meld u vooraf aan via www.hardenberg.nl/nk-tegelwippen. Alle soorten en maten tegels of klinkers zijn welkom. Iedereen die tegels inlevert, krijgt een plantje als beloning. Op deze manier wordt de gemeente Hardenberg steeds groener!

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.