Een uniek moment; we gaan we de openbare verlichting vervangen in het buitengebied

Gaat dit om uw woonomgeving? En wilt u graag meedenken over de invulling voor de komende jaren? Dan nodigen wij u van harte uit voor de bijeenkomst in uw gebied!

Vervanging openbare verlichting

De openbare verlichting in het buitengebied is na een periode van 30-40 jaar aan vervanging toe. Een groot project dat niet vaak gebeurt. En verandering kan betekenen voor uw woonomgeving. Daarom willen we graag samen met inwoners van het buitengebied bespreken hoe we dit op een duurzame wijze kunnen invullen. Uw mening is belangrijk, want u kent uw eigen woonomgeving het beste! We hebben voor elk gebied een bijeenkomst georganiseerd. U ziet de planning onderaan het bericht.

Over de bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst zijn het Plaatselijk Belang, de politie (veiligheid) en de provincie Overijssel aanwezig. De provincie is aanwezig, omdat het ook om provinciale wegen kan gaan. We kijken met elkaar goed naar waar wel, minder of geen verlichting nodig is (en waar andere mogelijkheden zijn). Dan komen we samen tot een duurzame oplossing voor de openbare verlichting in ons buitengebied.

Bent u erbij?

Denkt u graag met ons mee over de openbare verlichting in uw woonomgeving? Kom dan naar de bijeenkomst in uw gebied. We hebben voor elk gebied (en de bijbehorende woonplaatsen) een moment gepland. U moet zich voor deze avond aanmelden. Dit kan heel makkelijk: mail uw naam + woonplaats naar collega Yvonne Korhorn: ovl@hardenberg.nl. Of bel Yvonne op 0523 289 380. Dit kan van dinsdag tot en met vrijdag, tussen 09:30 en 13:00 uur.

Tip: kunt of wilt u zelf niet? Maar vind u wel belangrijk dat er iemand uit uw omgeving aanwezig is? Dan kunt u misschien een oproep in uw buurt doen. Bijvoorbeeld via een eventuele buurt-whatsapp-groep.

Gebieden en datums

 • Gebied 4, donderdag 17 november 2022 om 19.30 uur
  Voor de plaatsen Bruchterveld, Brucht, Rheeze, Diffelen, MariĆ«nberg, (oud)Bergentheim, Goudenploeg, Kloosterhaar, Sibculo
  In Buurthuis Veur Mekaar (Burgemeester Oprellaan 5, Bergentheim)
 • Gebied 3, maandag 28 november 2022 om 19.30 uur
  Voor de plaatsen Ane, Anerveen, Holthone, Holtheme, Gramsbergen, Den Velde, Hoogenweg, Radewijk, Venebrugge, Loozen
  In Gebouw de Hoogenweg (Hoogenweg 45, te Hoogenweg)
 • Gebied 2, donderdag 1 december 2022 om 19.30 uur
  Voor de plaatsen Slagharen, Schuinesloot, de Krim, Lutten, Oud Lutten, Collendoorn
  In Het Kronkelhonk (Kronkelweg 2, Slagharen)
 • Gebied 1, dinsdag 6 december 2022 om 19.30 uur
  Voor de plaatsen Balkbrug, Dedemsvaart, Rheezerveen en Heemserveen
  In MFC De Baron (Julianastraat 54, Dedemsvaart)

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.