De inzameldagen van ROVA in 2024 zijn bekend

Ook in 2023 komt ROVA uw afvalcontainers legen. De inzameldagen van 2024 zijn bekend. Ieder jaar is ROVA bezig om de inzamelroutes te verbeteren. Dit werkt prettig voor u én voor ROVA. Om die reden kunnen uw inzameldagen wijzigen

Uw inzameldagen bekijken

Via uw persoonlijke inzamelkalender van ROVA ziet u snel en eenvoudig wat in 2024 precies gaat veranderen op uw adres. U kunt uw inzamelkalender op verschillende manieren bekijken:

  • ROVA app
    Hebt u een smartphone of tablet? Dan kunt u de gratis ROVA-app downloaden via de App Store en Google Play Store. In de app stelt u één keer uw adres in. Daarna heeft u altijd alle informatie over inzameling van afval en grondstoffen bij de hand. In de app kunt u ook een herinnering instellen. Dan krijgt u bijvoorbeeld de avond voor de inzameldag een melding. Zo vergeet u nooit meer de container op tijd aan de straat te zetten.
  • ROVA website
    Hebt u geen smartphone of tablet? Vul dan uw postcode en huisnummer in op www.rova.nl/inzamelkalender. U ziet dan gelijk de hele jaarkalender met inzameldagen. U kunt hier ook een jaaroverzicht downloaden om uit te printen.

Waarom kunnen inzameldagen veranderen?

Elk jaar kijkt ROVA of de routes verbeterd kunnen worden voor het inzamelen van afval en grondstoffen. Ze wijzigen routes om verschillende redenen. Bijvoorbeeld door extra adressen (denk aan nieuwbouwwoningen). Of doordat er te veel containers voor een route zijn ingepland.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.